Aphipar
  • Parasitic wasp Aphidius colemani predating on aphids

Aphipar Паразитска оса Aphidius colemani

Користи Aphipar за:

Лисни вошки

Пакување:

Шише од 100 ml, содржи 500 паразитски оси
Шише од 100 ml, изведува 1000 паразитски оси
Шише од 500 ml, изведува 5000 паразитски оси

Секое шише содржи мумии измешани со деланки од дрво

Општи информации

Play video

Кога да користите Aphipar?

Користете Aphipar за биолошка контрола на лисни вошки, главно на:

  • памукова лисни вошка (Aphis gossypii)
  • тутунова лисна вошка (Myzus persicae var. nicotianae)
  • праскова-компирова лисна вошка (Myzus persicae var. persicae)

Aphipar е особено корисен на почетокот на наездите на лисни вошки.

Како функционира Aphipar?

Возрасните женски паразитски оси ги положуваат своите јајца во лисните вошки, предизвикувајќи тие да се надујат и да се стврднат во кожни, сиви/кафеави мумии. Првите возрасни паразитски оси излегуваат низ тркалезен отвор на задниот дел од мумијата приближно 2 недели по воведувањето.

Како да користите Aphipar

Play video

Примена на Aphipar

  • Распространете го материјалот на перничињата со супстрат или во кутиите за примена (Dibox)
  • Уверете се дека материјалот останал сув и не е преместен од местото на поставување, најмалку неколку дена
  • Искористете ја етикетата што се одлепува за да обележите кога е воведен производот

Најдобри услови за функционирање на Aphipar

Ефикасноста се намалува на температури над 30°C.

Ракување

Биолошките полезни организми имаат многу краток животен век и затоа треба да се воведат кај културата што е поскоро можно по приемот. Ако не направите така може да има негативно влијание врз нивниот квалитет. Во случај да треба да го складирате Aphipar, следете ги упатствата подолу. Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран подолго и/или под поинакви услови од препорачаните.

  • Складирање по прием: 1-2 дена
  • Температура на складирање: 8-10°C/47-50°F
  • На темно

Дозирање

Информациите дадени подолу се само за упатување. Приспособен совет може да се обезбеди ако се достапни информациии за локалните фактори коишто треба да се земат предвид, како културата, климатските услови и нивото на наезда. За правилен пристап, консултирајте се со специјалист на Koppert или со познат дистрибутер на производи Koppert.

Aphipar превентива блага лековитост силна лековитост
Стапка 0.25/m² 1/m² 2/m²
m²/пакување 4.000 1.000 500
Интервал (денови) 7 7 7
Фреквенција - мин. 3x мин. 6x
Забелешки - - -

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв