Deltatrap

Deltatrap Феромонската стапица да се користи во комбинација со феромон Pherodis

Користи Deltatrap за:

Следење пеперутки/молци и крилати мажјаци од брашнести вошки

Пакување:

1 делта стапица со јазиче за повлекување и 1 леплива влошка

Да се нарача одделно:
Кесички со 4 капсули феромон со полов феромон за конкретни видови (видете го текстот на кесичката)

Општи информации

Кога да користите Deltatrap?

За следење пеперутки/молци или машки, крилести брашнести вошки во или надвор од пластеникот.

Како функционира Deltatrap?

Deltatrap е феромонска стапица што треба да се користи во комбинација со феромонска капсула Pherodis Феромонската капсула испушта полов феромон за конкретен вид за да ги привлече возрасните мажјаци на штетникот кој што е целен, во стапицата. Штом ќе влезат во стапицата, тие се лепат на лепливата плочка и лесно се забележуваат, пребројуваат и идентификуваат.

Како да користите Deltatrap

Play video

Примена на Deltatrap

Како да ја склопите стапицата:

  • преклопете ја делта стапицата во триаголник.
  • Поставете леплива стапица на дното на стапицата, со лепливата површина свртена нагоре.
  • Преклопете ги двата раба на основата на триаголникот кон внатре.
  • Закачете ја стапицата на соодветното место.

Како да ја поставите стапицата:

  • подгответе го посакуваниот број на стапици со феромон како што е опишано во „Склопување“.
  • Закачете ги стапиците на 10 cm над културата на место каде што може лесно да се проверат (пр. по централната патека).
  • Распределете ги стапиците колку што е можно порамномерно во просторот за да се избегне меѓусебно попречување.

Дозирање

Информациите дадени подолу главно служат за пример. Персонализиран совет бара детални информации за локалните фактори, како што се самата култура, климатските услови и нивото на наезда. За да осигурите правилен пристап, консултирајте специјалист на Koppert или признаен дистрибутер на производи Koppert.

Дозирање:

  • користете две или четири стапици по хектар за секој очекуван тип на пеперутка/молец
  • користете една стапица за 500 - 1000 m² за брашнеста вошка

Најдобри услови за функционирање на Deltatrap

Картонската кутија со делта стапици не побарува некакви посебни услови

Ракување

Картонската кутија со делта стапици не побарува посебни услови за складирање Запишете го серискиот број на стапицата и феромонот што го содржи на надворешната површина на триаголникот. Измијте ги рацете пред поставување стапици за различни видови на пеперутки или молци.

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв