En-Strip

Научен назив:
Encarsia formosa
Општоприфатено име:
Паразитска оса
Категорија на производ:
Природен непријател
Се користи за:
Се користи за: Бели муви
 • За контрола на бели муви, особено на стакленички бели муви

 • Ефикасно на понизок температурен опсег од Eretmocerus eremicus

 • Може да се користи превентивно или при првите знаци на присуство на штетници

Оваа страница е преведена со машински превод
Play
Play
 • За контрола на бели муви, особено на стакленички бели муви

 • Ефикасно на понизок температурен опсег од Eretmocerus eremicus

 • Може да се користи превентивно или при првите знаци на присуство на штетници

Се користи за

Се користи за

Штетници

Бела мува на стаклена градина (Trialeurodes vaporariorum); Тутунска бела мува (Bemisia tabaci).

Како функционира

Како функционира

Начин на дејствување

Возрасните женски паразитски оси паразитираат во третата и четвртата ларва фаза на белата мува. Дополнително, се јавува и хранење на домаќинот.

Визуелен ефект

Паразитизираните Trialeurodes vaporariorumpupae стануваат црни, Bemisia tabacipupae стануваат кафеави. Возрасните оси ги напуштаат куклите преку тркалезна дупка.

Play
Спецификации на производи

Спецификации на производи

Големина на пакувањето3.000; 7.500; 15.000 кукли.
ПрезентацијаКартонски ленти со по 5 картички, завиткани во пластика, во картонска кутија, секоја картичка содржи 60 (30 за 7.500 производи) паразитирани кукли од бела мува.
НосачНикој.
Упатства за употреба

Упатства за употреба

Апликација

 • Внимателно отворете го пакетот внатре во стаклена градина
 • Свиткајте ги и откинете ги лентите спроти дупката за монтирање
 • Погрижете се да не ги допирате куклите за време на ракувањето
 • Суспендирајте ги картичките во културата, ако е можно приближно 75 cm под главата на растението
 • Избегнувајте да закачувате картички на места изложени на директна сончева светлина
Play

Дозирање

Дозата на En-Strip зависи од климата, културата и густината на белите муви и секогаш треба да се прилагодува на конкретната ситуација. Започнете со воведување превентивно веднаш по садењето на културата. Стапките на воведување вообичаено се движат од 1-10 на m 2/испуштање. Ослободувањата треба да се повторуваат додека не се постигне контрола. При зголемени температури можеби е подобро да се префрлите на употреба на Enermix или Ercal. Консултирајте се со советник на Koppert или признат дистрибутер на производите на Koppert за совет за најдобрата стратегија за вашата ситуација.

Услови на животната средина

Паразитската оса е најефикасна на температури помеѓу 20°C и 25°C (68 и 77°F). На 24-часовна просечна температура под 17°C/63°F, контролата на белите муви може да биде недоволна.

Комбинирана употреба

En-Strip е најдобро да се користи во комбинација со генералистички предаторски грини (Amblyseius andersoni, Amblyseius swirskii, Neoseiulus cucumerisили Amblydromalus limonicus) или, во доматот, со грабливи грини (Macrolophus pygmaeusили Nesidioris).

Несакани дејства

Пестицидите може да имаат (ин)директни ефекти врз биолошките решенија. Откријте кои пестициди имаат несакани дејства врз овој производ.

Оди до база на податоци за несакани дејства
Ракување со производи

Ракување со производи

Време на складирање по приемот

Аплицирајте што е можно поскоро по приемот. Доколку е потребно, производот може да се чува 1-2 дена.

Температура на складирање

8-10°C/47-50°F.

Услови за складирање

Во темница.

Се применуваат општите услови на Koppert (Koppert B.V. и/или нејзините поврзани компании). Користете само производи што се дозволени во вашата земја/држава и за вашата култура. Секогаш бидете усогласени со локалните регистрации. Koppert не може да се смета за одговорна за неовластена употреба. Koppert не е одговорна за никаква загуба на квалитет доколку производот е складиран подолго време отколку што е препорачано и/или под несоодветни услови.

Ви треба помош?