Horiver Delta

Horiver Delta Лепливата Delta стапица да се користи во комбинација со распрскувачи на феромон Pherodis

Користи Horiver Delta за:

Следење мажјаци на пеперутки/молци и крилати мажјаци на брашнести вошки

Пакување:

5x лепливи Delta стапици во пакување

Да се нарача одделно:

Кесички со 4 капсули феромон со полов феромон за конкретни видови (видете го текстот на кесичката)

Општи информации

Кога да користите Horiver Delta?

За следење мажјаци на пеперутки/молци или мажјаци на крилести брашнести вошки во или надвор од пластеникот.

Како функционира Horiver Delta?

Horiver Delta е феромонска стапица што треба да се користи во комбинација со феромонски распрскувачи Pherodis. Стапицата на двете страни е намачкана со силен лепак за фаќање на инсекти. Лепакот е покриен со хартија обложена со силикон. Феромонскиот распрскувач испушта полов феромон за конкретен вид за да ги привлече возрасните мажјаци на штетникот кој што е целен, во стапицата. Штом ќе слетаат на или во стапицата, тие се лепат на лепливата површина и лесно се забележуваат, пребројуваат и идентификуваат.

Како да користите Horiver Delta

Примена на Horiver Delta

Како да ја склопите стапицата:

 • Отстранете ја хартијата обложена со силикон од едната страна на стапицата
 • Свиткајте ја стапицата Delta во триаголник следејќи ги линиите за свиткување погрижувајќи се лепливата површина да е на внатрешноста на стапицата
 • Користете хефталица или спојница за да се задржи триаголнестата форма на Delta.

Како да ја поставите стапицата:

 • Подгответе го посакуваниот број на стапици со феромон како што е опишано во „Склопување“
 • Закачете ги стапиците на 10 cm над културата на место каде што може лесно да се проверат (пр. по централната патека)
 • Поставете го избраниот распрскувач на феромон Pherodis внатре на дното на стапицата
 • Распределете ги стапиците колку што е можно порамномерно во просторот за да се избегне меѓусебно попречување
 • Отстранете ја преостанатата хартија обложена со силикон од надворешната страна на стапицата
 • Кога ќе се свитка во форма Delta, отстранете ја покривната хартија од надворешната страна

Дозирање

Информациите дадени подолу главно служат за пример. Персонализиран совет бара детални информации за локалните фактори, како што се самата култура, климатските услови и нивото на наезда. За да осигурите правилен пристап, консултирајте специјалист на Koppert или признаен дистрибутер на производи Koppert.

Дозирање:

 • користете две или четири стапици по хектар за секој очекуван тип на пеперутка/молец
 • користете една стапица за 500 - 1000 m² за брашнеста вошка

Ракување

Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран подолго од препорачаното и/или под несоодветни услови.

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв