Horiver Disc

Horiver Disc Тркалезна леплива стапица

Користи Horiver Disc за:

Фаќање и следење летечки штетни инсекти како што се:

  • Сциаридни муви
  • Трипси
  • Коренски лисни вошки
Пакување:

25x тркалезни жолти лепливи дискови со дијаметар од 18 cm во пакување.

Општи информации

За разлика од Horiver или Horiver Wet, лепилото на Horiver Disc не се префрла на рацете. Лепилото е покриено со хартија обложена со силикон која се отстранува пред да се постави стапицата. Лепилото на овие стапици главно не е активно толку долго како лепилото на Horiver или Horiver Wet затоа што многу полесно се заситува со инсекти или прашина и смет.

Кога да користите Horiver Disc?

Користете Horiver Disc за да ги следите и фаќате возрасните коренски лисни вошки, трипси и сциаридни муви.

Како функционира Horiver Disc?

Лепливите стапици на двете страни се намачкани со силен лепак за фаќање на инсекти. Силниот лепак осигурува штетните инсекти кои мигрираат од или сакаат да слетаат врз супстратот, да се залепуваат на стапицата.

Како да користите Horiver Disc

Примена на Horiver Disc

Упатства за употреба:

  • Отстранете ја едната или двете хартии обложени со силикон од стапицата
  • Стапиците мора да бидат поставени околу стеблото на растението со отворање на резот
  • Погрижете се стапицата да покрива поголем дел од супстратот за одгледување
  • Погрижете се централниот отвор на дискот добро да се вклопува на стеблото на растението за да се спречи инсекти да се качуваат по стеблото
  • Ако дупката е преголема, стапицата може да се свитка во мал конус, а формата на конус да се задржи со цревото за иригација

Дозирање

Користете по еден Horiver Disc за едно растение.

Ракување

Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран подолго од препорачаното и/или под несоодветни услови.

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв