Horiver Dry

Horiver Dry Лепливи стапици

Користи Horiver Dry за:

Фаќање и следење летечки штетни инсекти како што се:

  • Лисни вошки
  • Лисни минери
  • Белокрилки
  • Трипси
  • Сциаридни муви
Пакување:

Достапно во различни бои и големини.

Општи информации

За разлика од Horiver или Horiver Wet, лепилото на Horiver Dry не се префрла на рацете. Лепилото е покриено со хартија обложена со силикон која се отстранува откако ќе се постави стапицата. Хартијата е перфорирана за да може да се отстранува по делови ако е тоа потребно за процесот на следење. Лепилото на овие стапици главно не е активно толку долго како лепилото на Horiver или Horiver Wet затоа што многу полесно се заситува со инсекти или прашина и смет.

Кога да користите Horiver Dry?

Користете Horiver Dry за да ги следите и фаќате возрасните лисни вошки, лисни минери, белокрилки, трипси и сциаридни муви

Како функционира Horiver Dry?

Лепливите стапици на двете страни се намачкани со силен лепак за фаќање на инсекти. Horiver Dry е достапен во различни бои, бидејќи различни штетници ги привлекуваат различни бои. Силниот лепак осигурува дека штетните инсекти ќе се залепат на стапицата.

Како да користите Horiver Dry

Примена на Horiver Dry

Упатства за употреба:

  • кога станува збор за високи култури како што се краставицата, доматот и пиперката, поставете ги стапиците веднаш над врвот на растението и подигнувајте ги како што растението расте;
  • кога се работи за култури со слаба разгранетост, поддржувајте ги стапиците со стапови или држачи со жица и поставувајте ги максимално 30 см над културата;
  • стапиците мора да се ставаат на места каде ризикот од наезда на штетници е висок, на пример, на врати, агли на таван и странични отвори за вентилација.

Дозирање

Кога се работи за цели на следење, препорачаната стапка е пет стапици на 1 000 m². Доколку стапиците мора да придонесуваат за биолошката контрола на штетниците во таканаречени жаришта (т.е. масовно фаќање), користете најмалку една стапица на 20 m² или најмногу една стапица на 2 m². И мали и поголеми стапици може да се користат за оваа цел.

Ракување

Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран подолго од препорачаното и/или под несоодветни услови.

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв