Horiver Tuta

Horiver Tuta Црни лепливи стапици

Користи Horiver Tuta за:

Tuta absoluta

Пакување:

Horiver Tuta се продава во следните големини:
25 x 40 cm (10 двострани + 2 еднострани лепливи стапици)
Horiver има мали отвори што го олеснуваат закачувањето на стапиците.

Општи информации

Кога да користите Horiver Tuta?

Користете Horiver Tuta за следење и фаќање на минерскиот молец на листот на доматотTuta absoluta.

Како функционира Horiver Tuta?

Лепливите стапици се од суштинско значење за откривањето и делумната елиминација на многу видови на летечки штетници во пластениците. Лепливите стапици овозможуваат да се откријат штетници во рана фаза, а потоа да се користат биолошки мерки за борба со нив. Ова спречува непотребни примени на хемикалии.

Покрај тоа, пребројувањето на фатените инсекти на лепливите стапици на редовна основа укажува кога штетниците се присутни во пластеникот, колку брзо нивната популација се зголемува и кога нивната популација веројатно ќе го достигне врвот. На овој начин одгледувачот е многу подобро подготвен за потенцијални закани.

Како да користите Horiver Tuta

Play video

Примена на Horiver Tuta

Кај млада култура, лепливите стапици треба да се закачат вертикално, веднаш над површината на земјата (15-25 см). Кај зрели култури, стапиците може да се закачат малку повисоко ако е соодветно (некои 50 см над површината на земјата). Поставете ги лепливите стапици блиску до очекуваните жаришта на наездата: во близина на врати и фасади, но пожелно блиску до редовите со растенија.

Дозирање

За превентивна употреба, препорачаното количество е една леплива стапица на 500 m2. Доколку стапиците мора да придонесат за биолошката контрола на штетниците во таканаречени жаришта, користете најмалку една стапица на 100 m².

Ракување

Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран подолго од препорачаното и/или под несоодветни услови

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв