Horiver Wet

Општи информации

Кога да користите Horiver Wet?

Користете Horiver Wet да ги следите и фаќате возрасните лисни вошки, лисни минери, белокрилки, трипси и сциаридни муви.

Како функционира Horiver Wet?

Лепливите стапици на двете страни се намачкани со силен лепак за фаќање на инсекти. Horiver Wet е достапен во различни бои бидејќи различни штетни инсекти ги привлекуваат различни бои. Лепакот осигурува дека штетните инсекти ќе се залепат на стапицата.

Како да користите Horiver Wet

Примена на Horiver Wet

Упатства за употреба:

  • кога станува збор за високи култури како што се краставицата, доматот и пиперката, поставете ги стапиците веднаш над врвот на растението и подигнувајте ги како што растението расте;
  • кога се работи за култури со слаба разгранетост, поддржувајте ги стапиците со стапови или држачи на жица и поставувајте ги максимално 30 см над културата;
  • стапиците мора да се ставаат на места каде ризикот од наезда на штетници е висок, на пример, на врати, агли на таван и странични отвори за вентилација.

Дозирање

Кога се работи за цели на следење, препорачаната стапка е пет стапици на 1 000 m². Доколку стапиците мора да придонесуваат за биолошката контрола на штетниците во таканаречени жаришта (т.е. масовно фаќање), користете најмалку една стапица на 20 m² или најмногу една стапица на 2 m². И мали и поголеми стапици може да се користат за оваа цел.

Ракување

Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран подолго од препорачаното и/или под несоодветни услови.

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв