Cannabaceae

Канабис

За

Канабисот е едногодишна, еднополна билка што цвета. Листовите се налик на дланка или со раздвоени делови налик на прсти, со назабени листенца. Канабисот е едногодишно растение чиј период на раст е од април до септември при одгледување на отворено. Одгледување во затворено (хидропонски или почвено) се одвива континуирано. Канабисот припаѓа на фамилијата Cannabaceae и може да oпфати три ,вида C. sativa, C. Indica и C. ruderalis, (систем APG II) или нивни хибриди.

Медицински канабис (или медицинска марихуана) значи користење на канабисот и неговите составни канабиноиди за лекување болест или ублажување на симптомите. Канабисот се користи да се намали гадењето и повраќањето во текот на хемотерапија, да се подобри апетитот кај луѓе со ХИВ/СИДА и за лекување хронична болка и мускулни грчеви.

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв