Pyrus communis

Круша

За

Таканаречената Европска круша или обична круша (Pyrus communis) е вид круша што потекнува од Централна и Источна Европа и Југозападна Азија. Дрвото круша припаѓа на фамилијата Rosaceae и потфамилијата Pomoideae, заедно со јаболката и дуњата. Родот Pyrus се состои од околу 22 вида кои се одгледуваат во Азија, Европа и Северна Африка.
Европската или обична круша е повеќегодишно, листопадно дрво и се одгледува поради својот плод. На дрвото растат мали, бели цветови (околу 2,5 cm или 1 инч во дијаметар) и се добива крушковидно, месесто овошје. Дрвото круша може да порасне високо до 9 метри и може да дава плод околу 20 години.

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв