Корнишон

За

Закиселената краставица (вообичаено наречена “краставичка“ во Соединетите Американски Држави и Канада или генерички „корнишон“ во Обединетото Кралство, Ирска и Австралија) всушност е обична краставица што е закиселена во оцет, солило или некој друг раствор. Потоа се остава да ферментира одреден временски период. Ферментацијата настанува со ставање на краставичките во кисел раствор или со користење на лакто-ферментација за да се закиселат.


Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв