Allium cepa L.

Кромид

За

Кромидот (Allium cepa L.), исто така наречен главичест кромид или обичен кромид, е зеленчук. Овој вид е најшироко произведуваниот вид на родот Allium. Растението кромид обично е двегодишно или повеќегодишно растение. Сепак кога се одгледува, растението најчесто се одгледува како едногодишно и се собира на крајот на неговата прва производствена реколта.

Кромидот е популарен и затоа се одгледува и користи за готвење насекаде низ светот. Неговото месо лути при сечење, бидејќи содржи одредени хемиски елементи кои ги иритираат очите.

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв