Minusa

Научен назив:
Dacnusa sibirica
Општоприфатено име:
Паразитска оса
Категорија на производ:
Природен непријател
Се користи за:
Се користи за: Лист рудари
  • За контрола на лис-рударите

  • Ефикасно при мала густина на рударот на листовите

  • Ефикасно и при ниски температури

Оваа страница е преведена со машински превод
Play
  • За контрола на лис-рударите

  • Ефикасно при мала густина на рударот на листовите

  • Ефикасно и при ниски температури

Се користи за

Се користи за

Штетници

Лист рудари (Lyriomyza spp.).

Како функционира

Како функционира

Начин на дејствување

Возрасните женски паразитски оси од Dacnusa sibirica по можност ги несат своите јајца во првата и втората фаза на ларвата на лиснато рудар. Паразитарните оси се развиваат во внатрешноста на куклата на лиснато рудар. Возрасната оса ќе излезе од куклата.

Визуелен ефект

Однадвор не е можно да се види дали ларвите или куклите се паразитирани.

Спецификации на производи

Спецификации на производи

Големина на пакувањето500 возрасни.
ПрезентацијаШише од 100 ml.
НосачНикој.
Упатства за употреба

Упатства за употреба

Апликација

  • Ослободете паразитски оси помеѓу листовите на културата наутро или навечер
Play

Дозирање

Дозата на Minusa зависи од климата, густината на културите и листовите и секогаш треба да се прилагодува на конкретната ситуација. Започнете со воведување веднаш штом првите рудници се видливи во културата. Стапките на воведување обично се движат од 0,25-0,5 по m 2/испуштање. Ослободувањата треба да се повторуваат најмалку 3 пати во неделни интервали или додека не се постигне контрола. На повисоки температури (>25°C/77°F) и/или повисоки стапки на наезда можеби е подобро да се користи Miglyphus. Консултирајте се со советник на Koppert или признат дистрибутер на производите на Koppert за совет за најдобрата стратегија за вашата ситуација.

Услови на животната средина

Minusa е поефективен од Miglyphus на пониски температури (<20°C/68°F). Кога температурите се зголемуваат, Minusa може да биде поддржан од Miglyphus.

Комбинирана употреба

Може да се комбинира со Miglyphus.

Несакани дејства

Пестицидите може да имаат (ин)директни ефекти врз биолошките решенија. Откријте кои пестициди имаат несакани дејства врз овој производ.

Оди до база на податоци за несакани дејства
Ракување со производи

Ракување со производи

Време на складирање по приемот

Аплицирајте што е можно поскоро по приемот. Доколку е потребно, производот може да се чува 1-2 дена.

Температура на складирање

8-10°C/47-50°F.

Услови за складирање

Во мракот, шише стои.

Се применуваат општите услови на Koppert (Koppert B.V. и/или нејзините поврзани компании). Користете само производи што се дозволени во вашата земја/држава и за вашата култура. Секогаш бидете усогласени со локалните регистрации. Koppert не може да се смета за одговорна за неовластена употреба. Koppert не е одговорна за никаква загуба на квалитет доколку производот е складиран подолго време отколку што е препорачано и/или под несоодветни услови.

Ви треба помош?