Mirical-N

Mirical-N Граблив инсект Macrolophus pygmaeus

Користи Mirical-N за:
  • Оранжериска белокрилка
  • Тутунова белокрилка
  • Двоточкесто пајаче
  • Трипси
  • Јајца на пеперутки и минерски молци на лист на домат
  • Лисни вошки
  • Ларви на лисен минер
Пакување:

Шише од 100 ml, содржи 500 нимфи измешани со деланки од дрво и елда

Општи информации

Play video

Кога да користите Mirical-N?

Бидејќи нимфите на Macrolophus се помалку подвижни од возрасните Macrolophus, Mirical-N може да се користи за биолошка контрола на штетници во жариште.

Воведете Macrolophus на почетокот на сезоната на одгледување, бидејќи на популацијата на грабливиот инсект ѝ е потребно време да се формира и развие. По неколку месеци, во голема мерка зависејќи од климатските услови и достапноста на храна, густината на Macrolophus треба да биде доволно голема за контрола на штетниците

Како функционира Mirical-N?

Возрасните грабливи инсекти и нимфи активно ги бараат своите жртви и ги консумираат. Во случај на јајца на белокрилка, ларви или кукли само кожата останува во својата првобитна форма.

Како да користите Mirical-N

Play video

Најдобри услови за функционирање на Mirical-N

Оптимални температури за Mirical се над 20°C, пониските температури значително го намалуваат развојот на Macrolophus pygmaeus.

Ракување

Биолошките полезни организми имаат многу краток животен век и затоа треба да се воведат кај културата што е поскоро можно по приемот. Ако не направите така може да има негативно влијание врз нивниот квалитет. Во случај да треба да го складирате Mirical-N, следете ги упатствата подолу. Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран за подолго и/или под поинакви услови од препорачаните.

  • Складирање по прием: 1-2 дена
  • Температура на складирање: 8-10°C/47-50°F
  • На темно (шишето хоризонтално)

Дозирање

Информациите дадени подолу се само за упатување. Приспособен совет може да се обезбеди ако се достапни информациии за локалните фактори коишто треба да се земат предвид, како културата, климатските услови и нивото на наезда. За правилен пристап, консултирајте се со специјалист на Koppert или со познат дистрибутер на производи Koppert.

Mirical-N превентива блага лековитост силна лековитост
Стапка - 10/m² 50/m²
m²/пакување - 50 10
Интервал (денови) - 14 14
Фреквенција - 2x 2x
Забелешки - - -

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв