Natupol Booster

Natupol Booster Bombus terrestris

Користи Natupol Booster за:

Користете го Natupol Booster доколку имате потреба од:

Опрашување на култури на отворено поле со краток период на цветање ,за површини од 500м2 до 5000м2.

Пакување:

Eдна кошница со голема колонија на бумбари се состои од:кралица,работнички ,ларви и кукли (потомство),шекерна вода.

Општи информации

Play video

Кога да го користите Natupol Booster?

Natupol Booster е специјализиран за постигнување најдобри резултати за опрашување на земјоделски култури со временски период на разцветување од една до четири недели и за опрашување на култури на површина од 500м2 до 5000м2.Бумбарите можат да се користат во скоро сите култури на отворено поле кои имаат потреба од опрашување како што се: костилкави овоштија (цреши,сливи,кајсии), јаболчесто овошје (јаболка,круши,киви), јагодесто овоштие (боровинки,малини,јагоди,капини),тикви(лубеници,тикви,итн), и семенски посеви (хибридно семе од репка,итн).

Како работи Natupol Booster?

Natupol Booster е кошница што содржи голема колонија на бумбари. Дополнителната вентилација гарантира дека колонијата е заштитена  од кондензација или екстремна топлина. По поставувањето на стално место , работничките (бумбари)започнуваат да ја опрашуваат културата.Во наредните недели ке бидат подржани од новородените работнички (бумбари).Natopol Booster им нуди на колониите на бумбарите дополнителна заштита од дожд и температурни флуктуации. Патентираната кошница на Natupol Booster содржи 80% помалку пластика и е многу еколошка и издржлива. Кошницата е добро изолирана, но има и дополнителни опции за вентилација за употреба во потоплите климатски зони. Благодарение на оваа идеална комбинација од изолација и вентилација, климата во кошницата останува совршена, што обезбедува колониите  од бумбари да даваат подобри резултати.

Како да користите Natupol Booster

Примена на Natupol Booster

Колониите од бумбари на Natupol Booster може да се постават на стално место  4-7 дена пред периодот за разцветување. Ова нема негативно влијание врз колониите или нивниот капацитет за опрашување.

 • Ставете ја Natupol Booster кошницата на средината на парцелата .Најдобро е да се постави  на хоризонтална платформа веднаш над земјата.
 • Откако ќе ја поставите кошницата, почекајте најмалку половина час пред да ги отворите дупките за летање. На овој начин колонијата на бумбари ќе се смири од потресите при транспортот.
 • Доколку е потребно, заштитете ги кошниците од директна сончева светлина и дожд. Кошницата треба да биде добро прицврстена за подлогата за да се избегне нејзино превртување од ветер или животни.
 • Во топло време, отворете ги дупките за вентилација на горниот дел од кошницата.
 • Отстранете го белото капаче пред да ја отворите кошницата.

Најповолни услови за користење на Natupol Booster

Natupol Booster дава оптимални резултати при температура од 10-30°C

Складирање

 • Секоја кошница содржи храна за да ги задржи бумбарите во добра состојба за време на транспортот и складирањето
 • .За да обезбедите најдобри резултати од опрашување, ставете ја кошницата во употреба уште на денот на пристигнување ,најдоцна еден ден по пристигнувањето.
 • Чувајте ги бумбарите на температура од 15-25 ° C
 • Избегнувајте изложување на кошницата на директна сончева светлина . 

Каде треба посебно да се обрне внимание?

 • Бидете сигурни дека пристапот до самата кошница и до нејзините влезови се јасно видливи со цел  да можат бумбарите лесно да го најдат патот до кошницата.
 • Не ja поставувајте кошницата во кос агол како би спречиле протекување на шеќерната вода.

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв