Spical

Spical Предаторско пајаче Neoseiulus californicus

Користи Spical за:
 • двоточкесто пајаче
 • овошен црвен пајак (исто европски црвен пајак)
 • цитрусен црвен пајак
 • широка гриња
 • јагодин пајак
Пакување:

Шише од 500 ml, содржи 25000 предаторски пајачиња

Секое шише содржи предаторски пајачиња (сите мобилни фази) измешани со материјал од инертен носач

Општи информации

Play video

Кога да користите Spical?

Користете Spical за биолошка контрола на:

 • двоточкесто пајаче (Tetranychus urticae)
 • овошен црвен пајак, исто познат како европски црвен пајак (Panonychus ulmi)
 • цитрусен црвен пајак (Panonychus citri)
 • широка гриња (Polyphagotarsonemus latus)
 • јагодин пајак (Tarsonemus pallidus)

Воведувајте Spical кога се сомневате на присуство на штетници или при прв знак на присуство на штетници. Користете Spidex за третирање на жаришта.

Како функционира Spical?

Возрасните предаторски пајачиња, нимфи и ларви активно ги бараат своите жртви и ги консумираат.

Како да користите Spical

Play video

Примена на Spical

 • Превртете го и нежно протресете го шишето пред употребата
 • Растурете го материјалот по лисјата
 • (Mini)-Air(o)bug може да се употребува за механичка дистрибуција на Spical
 • Neoseiulus californicus е релативно отпорен на хемиски пестициди
 • Секогаш користете Spical заедно со Spidex

Мерки на претпазливост: во случај на механичка апликација, вдишувањето на производот може да предизвика чувствителност. Се препорачува маска против прав како заштита за работниците и луѓето кои работат блиску до местата на примена. 

Најдобри услови за функционирање на Spical

Neoseiulus californicus толерира високи температури и мала влажност.

Ракување

Биолошките полезни организми имаат многу краток животен век и затоа треба да се воведат кај културата што е поскоро можно по приемот. Ако не направите така може да има негативно влијание врз нивниот квалитет. Во случај да треба да го складирате Spical, следете ги упатствата подолу. Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран за подолго и/или под поинакви услови од препорачаните.

 • Складирање по прием: 1-2 дена
 • Температура на складирање: 8-10°C/47-50°F
 • На темно (шишињата хоризонтално)

Дозирање

Информациите дадени подолу се само за упатување. Приспособен совет може да се обезбеди ако се достапни информациии за локалните фактори коишто треба да се земат предвид, како културата, климатските услови и нивото на наезда. За правилен пристап, консултирајте се со специјалист на Koppert или со познат дистрибутер на производи Koppert.

Spical превентива блага лековитост силна лековитост
Стапка 25/m² 100/m² 200/m²
м2/единица 1000 250 125
Интервал (денови) 21 - -
Фреквенција -
Забелешки - Користете го во комбинација со Spidex Koристете го во комбинација со Spidex

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв