Spidend

Научен назив:
Feltiella acarisuga
Општоприфатено име:
Мува шишкарица
Категорија на производ:
Natural enemy
Play
Play
Се користи за

Се користи за

Кога да користите Spidend?

Користете Spidend за биолошка контрола на различни видови градинарски пајаци. Spidend особено се препорачува кога градинарскиот пајак се појавува во колонии/жаришта.

Како функционира

Како функционира

Како функционира Spidend?

Возрасните галиколни мушички активно ги бараат колониите на градинарските пајаци и положуваат јајца веднаш до градинарските пајаци. Потребна е една недела јајцата да се развијат во зрели ларви. Штом ќе се изведат, ларвите се хранат со јајцата на градинарскиот пајак.

Play
Спецификации на производи

Спецификации на производи

Информациите дадени подолу се само за упатување. Приспособен совет може да се обезбеди ако се достапни информациии за локалните фактори коишто треба да се земат предвид, како културата, климатските услови и нивото на наезда. За правилен пристап, консултирајте се со специјалист на Koppert или со познат дистрибутер на производи Koppert.

Spidend превентива блага лековитост силна лековитост
<p>Стапка - 0,25/m2 10/m2
м2/единица - 1000 25
Инервал (денови) - 7 7
Фреквенција - мин. 3x мин. 3x
Забелешки - Користете го само во заразени области Користете го во целата градина</p>
Упатства за употреба

Упатства за употреба

Примена на Spidend

  • Направете отвор на капакот и ставете ја конзервата на лента стаклена волна или директно на почвата
  • Заштитете го од директна сончева светлина и вода
  • Оставете ја конзервата на местото најмалку две недели
  • Искористете ја етикетата што се одлепува за да обележите кога е воведен производот

Feltiella acarisuga секогаш треба да се употребува во комбинација со предаторското пајаче Phytoseiulus persimilis (Spidex).

Play

Најдобри услови за функционирање на Spidend

За оптимални резултати е потребна влажна средина (80% RV) и температура помеѓу 20 и 27°C.

Несакани дејства

Пестицидите може да имаат (ин)директни ефекти врз биолошките решенија. Откријте кои пестициди имаат несакани дејства врз овој производ.

Оди до база на податоци за несакани дејства
Ракување со производи

Ракување со производи

Ракување

Биолошките полезни организми имаат многу краток животен век и затоа треба да се воведат кај културата што е поскоро можно по приемот. Ако не направите така, може да има негативно влијание врз нивниот квалитет. Во случај да треба да го складирате Spidend, следете ги упатствата подолу. Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран подолго од препорачаното и/или под несоодветни услови.

  • Складирање по прием: 1-2 дена
  • Температура на складирање: 8-10°C/47-50°F
  • На темно

Се применуваат општите услови на Koppert (Koppert B.V. и/или нејзините поврзани компании). Користете само производи што се дозволени во вашата земја/држава и за вашата култура. Секогаш бидете усогласени со локалните регистрации. Koppert не може да се смета за одговорна за неовластена употреба. Koppert не е одговорна за никаква загуба на квалитет доколку производот е складиран подолго време отколку што е препорачано и/или под несоодветни услови.

Ви треба помош?