Средство за привлекување овошна мушичка

Средство за привлекување овошна мушичка Супстанција за привлекување овошни мушички

Користи Средство за привлекување овошна мушичка за:

Следење и фаќање различни видови во различни овошни култури

Пакување:

Пластичен сад со 5 литри средство за привлекување. Стапицата Drosasan треба да се нарача издвоено.

Општи информации

Кога да користите средство за привлекување овошни мушички?

Користете го средството за привлекување овошни мушички за следење и фаќање на Drosophila suzukii и други видови во различни овошни култури.

Како функционира средството за привлекување овошни мушички?

Мувите се привлечени од супстанцијата што привлекува и влегуваат во стапицата. Штом ќе влезат внатре, не можат да избегаат. Штом ќе застанат на супстанцијата за привлекување, тие се залепуваат и се дават.

Како да користите Средство за привлекување овошна мушичка

Play video

Примена на средство за привлекување овошни мушички

  • Наполнете ја стапицата со 200 ml средство за привлекување овошна мушичка.
  • Закачете ја стапицата на гранка или стап со користење на приложената метална кука.
  • Закачете ги стапиците кога температурата е над 10 °C и дрвјата/грмушките почнуваат да создаваат плод. Најефикасно место за закачување на стапиците е во сенката по страните на парцелата, на меѓата и на културата. Ако растенијата не се многу високи, уверете се дека стапиците висат најмалку еден метар над земјата. Кога се работи за повисоки растенија, стапиците може да бидат закачени на растенијата.
  • Штом супстанцијата што привлекува во стапицата привлекла премногу муви или испарила, стапиците мора повторно да се наполнат.
  • Имајте предвид дека стапиците ќе фаќаат помалку Drosophila suzukii кога плодот ќе почне да зрее.

Најдобри услови за функционирање на средството за привлекување овошни мушички

Најдобар период за употреба на средство за привлекување овошни мушички е пред плодот да започне да зрее.

Ракување

Во случај да треба да го складирате средството за привлекување овошни мушички, следете ги упатствата подолу. Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран подолго од препорачаното и/или под несоодветни услови.

Упатства за складирање:

  • Рок на траење: погледнете го пакувањето за датумот на истек на рокот
  • Чувајте во затворено пакување на температура од 2-30 °C
  • Да се чува на темно место

Дозирање

Информациите дадени подолу се само за упатување. Приспособен совет може да се обезбеди ако се достапни информациии за локалните фактори коишто треба да се земат предвид, како културата, климатските услови и нивото на наезда. За правилен пристап, консултирајте се со специјалист на Koppert или со познат дистрибутер на производи Koppert.

Средство за привлекување овошна мушичка превентива блага лековитост силна лековитост
стапици 1-2 7-10 20
m²/единица 1000 1000 1000
интервал (денови) - - -
фреквенција - - -
забелешки     кога е видливо оштетувањето на плодот

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв