Swirski-Mite Plus
 • Swirski-Mite_Plus_new_sachet.jpg

Swirski-Mite Plus Предаторско пајаче Amblyseius swirskii

Користи Swirski-Mite Plus за:
 • Млади ларви на различни видови трипси
 • Јајца и ларви на белокрилка
 • Пајаци од фам. Tarsonemidае
Пакување:
 • Кутија со 100 кесички
 • Кутија со 500 кесички

Секоја хартиена кесичка содржи 250 предаторски пајачиња и брашнени пајачиња за нивна исхрана измешани со трици

Општи информации

Play video

Кога да користите Swirski-Mite plus?

Користете Swirski-Mite Plus за биолошка контрола на млади ларви на различни видови трипси, јајца и ларви на белокрилка (иTrialeurodes vaporariorum и Bemisia tabaci) и пајаци од фам. Tarsonemidае (Polyphagotarsonemus latus). Користете Swirski-Mite plus како превентивна метода и кога се појавуваат првите знаци на штетници.

Како функционира Swirski-Mite Plus?

Возрасни предаторски пајачиња ги бараат жртвите или чекаат тие да поминат и потоа се хранат со своите жртви.

Како да користите Swirski-Mite Plus

Play video

Примена на Swirski-Mite Plus

 • Употребете ги кесичките што е можно побрзо по приемот
 • Закачете ги кесичките на засенчени локации на растенијата (без директна сончева светлина).
 • Мерки што го подобруваат балансот на влагата во кесичките, како што е поставување на дното на кесичката на влажен супстрат, ќе има позитивен ефект на долготрајноста на производот.
 • Кесичките може да се постават директно на растенијата (кесичките веќе имаат отвор за излез)
 • Ракувајте со кесичките внимателно држејќи ги за лепенката од картон на врвот; предаторските пајачиња лесно се оштетуваат

Најдобри услови за функционирање на Swirski-Mite plus

Предаторското пајаче не е подложно на дијапауза и затоа може да се употребува и во текот на зимата. Тоа е толерантно на високи температури; популацијата swirskii започнува да се развива кога температурите во текот на денот редовно надминуваат 20-22°C.

Ракување

Биолошки полезните организми имаат многу краток животен век и затоа треба да се воведат во културата што е поскоро можно по приемот. Ако не направите така може да има негативно влијание врз нивниот квалитет. Во случај да треба да го складирате Swirski-Mite Plus, следете ги упатствата подолу. Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран подолго од препорачаното и/или под несоодветни услови.

 • Складирање по прием: 1-2 дена
 • Температура на складирање: 10-15°C/50-60°F
 • На темно
 • Обезбедете вентилација за да спречите насобирање на CO2

Дозирање

Информациите дадени подолу се само за упатување. Приспособен совет може да се обезбеди ако се достапни информациии за локалните фактори коишто треба да се земат предвид, како културата, климатските услови и нивото на наезда. За правилен пристап, консултирајте се со специјалист на Koppert или со познат дистрибутер на производи Koppert.

Swirski-Mite Plus превентива блага лековитост силна лековитост
Стапка - - -
м2/пакување 1-2.5 1-2.5 1
Интервал (денови) 28-42 28 28
Фреквенција - - -
Забелешки - користете го при појава на трипсите и белокрилката користете само во заразени подрачја,во комбинација со други корисни инсекти

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв