Swirski-Mite

Swirski-Mite Предаторско пајаче Amblyseius swirskii

Користи Swirski-Mite за:
 • Млади ларви на различни типови трипси
 • Јајца и ларви на белокрилка
 • Пајаци од фам. Tarsonemidае
Пакување:

Шише од 500 ml, содржи 50000 предаторски пајачиња

Секое шише со капаче за дозирање содржи предаторски пајачиња (нимфи и возрасни) измешани со трици

Општи информации

Play video

Кога да користите Swirski-Mite?

Користете Swirski-Mite за биолошка контрола на млади ларви на повеќе штетни видови трипси, јајца и ларви на белокрилка (иTrialeurodes vaporariorum и Bemisia tabaci) и пајаци од фам. Tarsonemidае (Polyphagotarsonemus latus). Користете Swirski-Mite како превентивна метода и кога се појавуваат првите знаци на појава на штетници.

Како функционира Swirski-Mite?

Возрасни предаторски пајачиња ги бараат жртвите или чекаат тие да поминат и потоа се хранат со своите жртви.

Како да користите Swirski-Mite

Play video

Примена на Swirski-Mite

 • Превртете го и нежно протресете го шишето пред употребата
 • Притиснете во средината на капачето да се отвори отворот за дозирање
 • Распрскајте го материјалот по лисјата
 • Изберете најмалку 4000 воведни точки по хектар, рамномерно дистрибуирани по целата површина
 • Ако е неопходно користете (Mini)-Air(o)bug за механичка дистрибуција на Swirski-Mite

Мерки на претпазливост: во случај на механичка апликација, вдишувањето на производот може да предизвика чувствителност. Се препорачува маска против прав како заштита за работниците и луѓето кои работат блиску до местата на примена.

Најдобри услови за функционирање на Swirski-Mite

Предаторското пајаче не е подложно на дијапауза и затоа може исто така да се воведува во текот на зимата. Тоа е толерантно на високи температури; популацијата swirskii започнува да се развива кога температурите во текот на денот редовно надминуваат 20-22°C.

Ракување

Биолошките полезни организми имаат многу краток животен век и затоа треба да се воведат кај културата што е поскоро можно по приемот. Ако не направите така може да има негативно влијание врз нивниот квалитет. Во случај да треба да го складирате Swirski-Mite, следете ги упатствата подолу. Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран подолго од препорачаното и/или под несоодветни услови.

 • Складирање по прием: 1-2 дена
 • Температура на складирање: 12-14°C/50-60°F
 • На темно
 • Обезбедете вентилација за да спречите насобирање на CO2

Дозирање

Информациите дадени подолу се само за упатување. Приспособен совет може да се обезбеди ако се достапни информациии за локалните фактори коишто треба да се земат предвид, како културата, климатските услови и нивото на наезда. За правилен пристап, консултирајте се со специјалист на Koppert или со познат дистрибутер на производи Koppert.

Swirski-Mite превентива блага лековитост силна лековитост
Стапка 25м2 50м2 100-300м2
м2/единица 2000 1000 500
Интервал (денови) повторете според прилагодениот совет повторете според прилагодениот совет повторете според прилагодениот совет
Фреквенција
Забелешки - започнете со користење кога трипсите или белокрилката се присутни само заразени подрачја,секогаш во комбинација со другите корисни инсекти

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв