Aphidend

Aphidend Галиколна мушичка Aphidoletes aphidimyza

Користи Aphidend за:

Широка лепеза на видови лисни вошки

Пакување:

Шише од 100 ml, содржи до 1000 галиколни мушички
Шише од 500 ml, изведува до 10000 галиколни мушички

Секое шише содржи црни кукли измешани со дрвни влакна

Општи информации

Кога да користите Aphidend?

Користете Aphidend за биолошка контрола на штетници за широка лепеза на повеќе видови лисни вошки, особено ако се појават колонии на лисни вошки.

Како функционира Aphidend?

Колониите лисни вошки шират мирис на медена роса што ги привлекува возрасните галиколни мушички. Тие ги положуваат нивните јајца во овие колонии, обезбедувајќи непосреден извор на храна за ларвите. По изведувањето, ларвите ги парализираат, а потоа ги консумираат лисните вошки.

Како да користите Aphidend

Play video

Примена на Aphidend

  • Отворете го шишето Aphidend во пластеникот
  • Ставете го шишето директно на почвата или закачете го помеѓу растенијата за да биде надвор од дофат на мравки.
  • Не расејувајте ја содржината!
  • Штом ќе се изведат, галиколните мушички ќе излезат од шишето и ќе се распространат
  • Едно шише Aphidend има опсег од приближно 3000 m2. Шише од 500 ml воведува најмалку три галиколни мушички на m2.
  • Искористете ја етикетата што се одлепува за да обележите каде е воведен производот

Најдобри услови за функционирање на Aphidend

Применете Aphidend во средина со висока релативна влажност за да постигнете најдобри резултати. Бидејќи галиколните мушички се активни ноќе, од суштинско значење е да се одржува ноќната температура над 12°C/61°F за да се обезбедат оптимални услови за полагање јајца.

Ракување

Биолошките полезни организми имаат многу краток животен век и затоа треба да се воведат кај културата што е поскоро можно по приемот. Ако не направите така може да има негативно влијание врз нивниот квалитет. Во случај да треба да го складирате Aphidend, следете ги упатствата подолу. Koppert B.V. не е одговорен за евентуално намалување на квалитетот ако производот е складиран подолго и/или под поинакви услови од препорачаните.

  • Складирање по прием: 1-2 дена
  • Температура на складирање: 10-15°C/50-59°F
  • На темно

Дозирање

Информациите дадени подолу се само за упатување. Приспособен совет може да се обезбеди ако се достапни информациии за локалните фактори коишто треба да се земат предвид, како културата, климатските услови и нивото на наезда. За правилен пристап, консултирајте се со специјалист на Koppert или со познат дистрибутер на производи Koppert.

Aphidend превентива блага лековитост силна лековитост
Стапка 0,4 /m2 1/m2 10/m2
м2/единица   1000 100
Интервал (денови) 7 7 7
Фреквенција - Постојано Постојано
Забелешки - користи 500мл шише користи 500мл шише

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв