Tutasan

Општи информации

Кога да користите Tutasan?

Користете Tutasan за масовно фаќање на Tuta absoluta внатре или надвор од пластеникот. Стапици со вода, во комбинација со други мерки, помагаат да се оствари ефективна контрола на Tuta absoluta.

Како функционира Tutasan?

Tutasan е патентиран систем на стапица со големина лесна за ракување, опремен со систем за контрола на нивото на вода. Користете Tutasan во комбинација со феромони Pherodis. Капсулата го ослободува мирисот на половиот феромон за конкретни видови. Тој мирис ги привлекува возрасните мажјаци на конкретните видови пеперутка/молец во стапицата.

Како да користите Tutasan

Play video

Примена на Tutasan

Користете 20-25 стапици по ha (30 стапици во пластеник покриен со мрежа) рамномерно распределени по патеката и редовите со растенија.

Упатства за употреба:

  • ставете ги стапиците во пластеникот кога ја подготвувате почвата или кога ги расадувате растенијата. Одржувајте растојание од најмалку 15-20 m помеѓу две стапици
  • Ставете ја стапицата на почвата, на стаклена волна или на максимална висина од 40 cm
  • Потребно е постојано напојување со вода за да се осигури дека стапицата работи правилно

Менувајте ги феромоните секои 4-6 недели

Подготовка на стапицата:

  • ставете го феромонот во неговиот зелен сад и прикачете го во горниот централен дел на стапицата (капсулата со феромон е сместена и заштитена во центарот на стапиците)
  • Наполнете ја стапицата со вода како што е наведено. Поврзете ја стапицата со капалката и уверете се дека водата правилно капе во стапицата.
  • Додајте мало количество растително масло или течен сапун како агенс за навлажнување

Ракување

Самата стапица со вода не бара посебни услови за складирање.

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв