Aphilin

Научен назив:
Aphelinus abdominalis
Општоприфатено име:
Паразитска оса
Категорија на производ:
Природен непријател
Се користи за:
Се користи за: Лисни вошки
  • За контрола на широк спектар на лисни вошки

  • Особено за третмани со жаришта

Оваа страница е преведена со машински превод
Play
Play
  • За контрола на широк спектар на лисни вошки

  • Особено за третмани со жаришта

Се користи за

Се користи за

Штетници

Особено за вошка вошка компир( Macrosiphum euphorbiae) и стакленички вошка компир( Aulacorthum solani). Има ефект и на вошката вошка на компирот од праска( Myzus persicae) и други видови вошки.

Како функционира

Како функционира

Начин на дејствување

Возрасните паразитски оси излегуваат од мумиите, а женките ги положуваат своите јајца во вошки. Следната генерација паразитски оси се развива во внатрешноста на вошката вошка, која се претвора во кожеста мумија. Возрасната паразитска оса излегува низ дупка на задниот дел од мумијата. Првите мумии се забележуваат во културата околу 2 недели по првото внесување. Се одвива и хранење на домаќинот.

Визуелен ефект

Паразитизираните вошки се претвораат во црна издолжена мумија.

Play
Спецификации на производи

Спецификации на производи

Големина на пакувањето500 мумии.
ПрезентацијаШише од 100 ml.
НосачДрвени парчиња.
Упатства за употреба

Упатства за употреба

Апликација

  • Ослободете ги мумиите во близина на заразените растенија, бидејќи Aphelinus abdominalisне е многу подвижен
  • Распоредете материјал на плочи од камена волна или во кутии за нанесување (Dibox)
  • Погрижете се материјалот да остане сув и на местото на воведување неколку дена
Play

Дозирање

Дозата на Aphilin зависи од климата, културата и густината на вошката вошка и секогаш треба да се прилагодува на конкретната ситуација. Започнете со воведување превентивно веднаш по садењето на културата. Стапките на воведување обично се движат од 0,25-4 на m 2/испуштање. Изданијата треба да се повторуваат неколку пати. Консултирајте се со советник на Koppert или признат дистрибутер на производите на Koppert за совет за најдобрата стратегија за вашата ситуација.

Услови на животната средина

Ефективно помеѓу 15 и 35°C (59 и 95°F). Подобро од видот Aphidiusна високи температури (над 28°C/82°F).

Комбинирана употреба

Може да се користи во комбинација со други средства за биоконтрола на вошките вошки, како на пример Aphidend.

Несакани дејства

Пестицидите може да имаат (ин)директни ефекти врз биолошките решенија. Откријте кои пестициди имаат несакани дејства врз овој производ.

Оди до база на податоци за несакани дејства
Ракување со производи

Ракување со производи

Време на складирање по приемот

Аплицирајте што е можно поскоро по приемот. Доколку е потребно, производот може да се чува 1-2 дена.

Температура на складирање

8-10°C/47-50°F.

Услови за складирање

Во темница.

Се применуваат општите услови на Koppert (Koppert B.V. и/или нејзините поврзани компании). Користете само производи што се дозволени во вашата земја/држава и за вашата култура. Секогаш бидете усогласени со локалните регистрации. Koppert не може да се смета за одговорна за неовластена употреба. Koppert не е одговорна за никаква загуба на квалитет доколку производот е складиран подолго време отколку што е препорачано и/или под несоодветни услови.

Ви треба помош?