Mirical

Mirical Граблив инсект Macrolophus pygmaeus

Користи Mirical за:
 • Оранжериска белокрилка
 • Тутунова белокрилка
 • Двоточкести пајачиња
 • Трипси
 • Јајца на пеперутки и минерски молци на лист на домат
 • Лисни вошки
 • Ларви на лисен минер
Пакување:

Шише од 100 ml, содржи 500 возрасни и нимфи измешани со деланки од дрво и елда

Општи информации

Play video

Кога да користите Mirical?

Користете Mirical за биолошка контрола на штетници во сите стадиуми на:

 • оранжериска белокрилка (Trialeurodes vaporariorum)
 • тутунова белокрилка (Bemisia tabaci), особено јајцата и ларвите

Mirical исто така цели:

 • двоточкести пајачиња
 • трипси (вклучувајќи Echinothrips americanus)
 • јајца на пеперутки
 • Минерски молец на лист на домат (Tuta absoluta)
 • лисни вошки (во помала мерка)
 • ларви на лисен минер (во помала мерка)

Macrolophus исто така може да преживее на зеленчукови сокови, но сепак, ова го забавува растењето на популацијата.

Воведете Macrolophus на почетокот на сезоната на одгледување, бидејќи на популацијата на грабливиот инсект ѝ е потребно време да се формира и развие.

Како функционира Mirical?

Возрасните грабливи инсекти и нимфи активно ги бараат своите жртви и ги консумираат. Во случај на јајца на белокрилка, ларви или кукли само кожата останува во својата првобитна форма.

Како да користите Mirical

Play video

Примена на Mirical

 • Поставете ја содржината од шишенцата на перничињата од камена волна или коко пит, во дибокс кутии или на листови од хартија на земја. Уверете се дека купчињата со материјал не се притиснати или оштетени на друг начин најмалку неколку часа по примената.
 • Секое купче треба да содржи најмалку 50 грабливи инсекти
 • Создадете 6-10 точки на дистрибуција по шише
 • Тенко распространете го материјалот (максимум 1 cm дебелина) да им овозможите на грабливите инсекти да излезат од материјалот за пренесување
 • Користете Entofood да обезбедите извор на хранливи материи на почетокот на сезоната, кога воглавно притисокот на штетниците е мал. Ова го зголемува развојот на Macrolophus.
 • По неколку недели исто така може да се користи Artefeed.
 • Искористете ја етикетата што се одлепува за да обележите кога е воведен производот

Најдобри услови за функционирање на Mirical

Оптимални температури за Mirical се над 20°C, пониските температури значително го намалуваат развојот на Macrolophus pygmaeus.

Ракување

Биолошките полезни организми имаат многу краток животен век и затоа треба да се воведат кај културата што е поскоро можно по приемот. Ако не направите така може да има негативно влијание врз нивниот квалитет. Во случај да треба да го складирате Mirical, следете ги упатствата подолу. Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран за подолго и/или под поинакви услови од препорачаните.

 • Складирање по прием: 1-2 дена
 • Температура на складирање: 8-10°C/47-50°F
 • На темно (шишето хоризонтално)

Дозирање

Информациите дадени подолу се само за упатување. Приспособен совет може да се обезбеди ако се достапни информациии за локалните фактори коишто треба да се земат предвид, како културата, климатските услови и нивото на наезда. За правилен пристап, консултирајте се со специјалист на Koppert или со познат дистрибутер на производи Koppert.

Mirical превентива блага лековитост силна лековитост
Стапка 0.25/m² 0.5/m² 5/m²
m²/пакување 2.000 1.000 100
Интервал (денови) 14 14 14
Фреквенција 2x 2x 2x
Забелешки - - користете само во заразени области

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв