Ercal

Научен назив:
Eretmocerus eremicus
Општоприфатено име:
Паразитска оса
Категорија на производ:
Природен непријател
Се користи за:
Се користи за: Бели муви
 • За контрола на стакленички бели муви и тутунски бели муви

 • Ефикасно на повисок температурен опсег од Encarsia formosa

 • Може да се користи превентивно или при првите знаци на присуство на штетници

Оваа страница е преведена со машински превод
Play
 • За контрола на стакленички бели муви и тутунски бели муви

 • Ефикасно на повисок температурен опсег од Encarsia formosa

 • Може да се користи превентивно или при првите знаци на присуство на штетници

Се користи за

Се користи за

Штетници

Бела мува на стаклена градина (Trialeurodes vaporariorum); Тутунска бела мува (Bemisia tabaci).

Како функционира

Како функционира

Начин на дејствување

Возрасните женски паразитски оси паразитираат во втората и третата ларва фаза на белата мува. Дополнително, се јавува и хранење на домаќинот.

Визуелен ефект

Паразитизираните кукли од бела мува стануваат жолти, возрасната паразитска оса може јасно да се види во рамките на паразитираните кукли од бела мува непосредно пред да се појави.

Спецификации на производи

Спецификации на производи

Големина на пакувањето3.000; 15.000 кукли.
ПрезентацијаКартонски ленти со по 5 картички, завиткани во пластика, во картонска кутија, секоја картичка содржи 60 паразитирани кукли од бела мува.
НосачНикој.
Упатства за употреба

Упатства за употреба

Апликација

 • Внимателно отворете го пакетот внатре во стаклена градина
 • Свиткајте ги и откинете ги лентите спроти дупката за монтирање
 • Погрижете се да не ги допирате куклите за време на ракувањето
 • Суспендирајте ги картичките во културата, ако е можно приближно 75 cm под главата на растението
 • Избегнувајте да закачувате картички на места изложени на директна сончева светлина
Play

Дозирање

Дозата на Ercal зависи од климата, културата и густината на белите муви и секогаш треба да се прилагодува на конкретната ситуација. Започнете со воведување превентивно веднаш по садењето на културата. Стапките на воведување вообичаено се движат од 1-10 на m 2/испуштање. Ослободувањата треба да се повторуваат најмалку 3 пати во неделни интервали или додека не се постигне контрола. Во зависност од конкретната ситуација, можеби е подобро да се префрлите на употребата на En-strip или Enermix. Консултирајте се со советник на Koppert или признат дистрибутер на производите на Koppert за совет за најдобрата стратегија за вашата ситуација.

Услови на животната средина

За оптимална ефикасност, 24-часовната просечна температура на стаклена градина треба да биде најмалку 20°C/68°F. Eretmocerus eremicusсè уште е активен на температури над 30°C/86°F.

Комбинирана употреба

Ercal е најдобро да се користи во комбинација со генералистички предаторски грини (Amblyseius andersoni, Amblyseius swirskii, Neoseiulus cucumerisили Amblydromalus limonicus) или, во домат, со грабливи бубачки од грини (Macrolophus pygmaeusили Nesidiocoris tenuis).

Несакани дејства

Пестицидите може да имаат (ин)директни ефекти врз биолошките решенија. Откријте кои пестициди имаат несакани дејства врз овој производ.

Оди до база на податоци за несакани дејства
Ракување со производи

Ракување со производи

Време на складирање по приемот

1-2 дена.

Температура на складирање

8-10°C/47-50°F.

Услови за складирање

Во темница.

Се применуваат општите услови на Koppert (Koppert B.V. и/или нејзините поврзани компании). Користете само производи што се дозволени во вашата земја/држава и за вашата култура. Секогаш бидете усогласени со локалните регистрации. Koppert не може да се смета за одговорна за неовластена употреба. Koppert не е одговорна за никаква загуба на квалитет доколку производот е складиран подолго време отколку што е препорачано и/или под несоодветни услови.

Ви треба помош?