Thripex-Plus

Научен назив:
Neoseiulus cucumeris
Општоприфатено име:
Предаторско пајаче
Категорија на производ:
Natural enemy
Play
Play
Се користи за

Се користи за

Кога да користите Thripex-Plus?

Користете Thripex Plus за биолошка контрола на штетници од различни видови трипси. Јајца во фаза на испилување и ларви. Предаторските пајачиња исто така јадат градинарски пајаци (т.е., пајаци на јагоди, широки грињи), неколку други пајаци, медена роса и полен.

Како функционира

Како функционира

Како функционира Thripex Plus?

Возрасни предаторски пајачиња активно бараат и се хранат со нивните жртви.

Play
Спецификации на производи

Спецификации на производи

  • 500 кесички во кутија

Секоја хартиена кесичка со кука содржи 1000 предаторски пајачиња и брашнени пајачиња за нивна исхрана (во сите фази) измешани со трици

Упатства за употреба

Упатства за употреба

Примена на Thripex-Plus

  • Закачете ги кесичките на растенијата (кесичките веќе имаат отвор за излез)
  • Закачете ги кесичките на засенчени места на растенијата (без директна сончева светлина).
  • Мерки што го подобруваат балансот на влагата во кесичките, како што е поставување на дното на кесичката на влажен супстрат, ќе има позитивен ефект на долготрајноста на производот.
  • Држете ги кесичките за лентата од картон на врвот. Предаторските пајачиња лесно се оштетуваат

Имајте предвид дека Thripex Plus содржи брашнени пајачиња и трици. Овие пајаци може да предизвикаат мало оштетување на некои култури, особено при голем број на пајаци и висока влажност. Затоа консултирајте се со вашиот добавувач пред користењето Thripex и се препорачува да се спроведе мал теренски тест за да се следат ефектите.

Play

Информациите дадени подолу се само за упатување. Приспособен совет може да се обезбеди ако се достапни информациии за локалните фактори коишто треба да се земат предвид, како културата, климатските услови и нивото на наезда. За правилен пристап, консултирајте се со специјалист на Koppert или со познат дистрибутер на производи Koppert.

Thripex-Plus превентива блага лековитост силна лековитост
<p>Стапка - - -
м2/пакување 2.5 2.5 3/4
Интервал (денови) 42 35 28
Фреквенција - - -
Забелешки еднократна употреба кај култури со полен - -</p>

Најдобри услови за функционирање на Thripex Plus

Предаторското пајаче не е подложно на дијапауза и затоа може да се применува во текот на цела година. Релативната влажност треба да биде над 75% и температурата над 20°C/68°F неколку часа во денот.

Несакани дејства

Пестицидите може да имаат (ин)директни ефекти врз биолошките решенија. Откријте кои пестициди имаат несакани дејства врз овој производ.

Оди до база на податоци за несакани дејства
Ракување со производи

Ракување со производи

Ракување

Биолошките полезни организми имаат многу краток животен век и затоа треба да се воведат во културата што е поскоро можно по приемот. Ако не направите така може да има негативно влијание врз нивниот квалитет. Во случај да треба да го складирате Thripex Plus, следете ги упатствата подолу. Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран подолго од препорачаното и/или под несоодветни услови.

  • Складирање по прием: 1-2 дена
  • Температура на складирање: 10-15°C/50-59°F

Се применуваат општите услови на Koppert (Koppert B.V. и/или нејзините поврзани компании). Користете само производи што се дозволени во вашата земја/држава и за вашата култура. Секогаш бидете усогласени со локалните регистрации. Koppert не може да се смета за одговорна за неовластена употреба. Koppert не е одговорна за никаква загуба на квалитет доколку производот е складиран подолго време отколку што е препорачано и/или под несоодветни услови.

Ви треба помош?