Prunus spp.

Кајсија

За

Кајсија е името на плодот или на дрвото кое го дава тој конкретен плод. Постојат различни видови кои припаѓаат на родот Prunus (коскесто овошје). Обично дрво на кајсија припаѓа на видот P. armeniaca. Сепак, видовите P. sibirica, P. mume, P. mandshurica и P. brigantina се многу слични како што се и нивните плодови,тие исто така се викаат кајсии.

Кајсијата е коскесто овошје што наликува на мала праска (1,5-2,5 cm или 0,6-1,0 cm во дијаметар, некои сорти се поголеми) и нејзината боја варира од жолта до портокалова и често е малку црвенкаса на страната што ја греело сонцето. Нејзината лушпа може да биде или мазна (ботанички: необрасната) или да е покадифеста на допир (ботанички: прекриена со ситни влакненца).

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв