Swirski Ulti-Mite

Swirski Ulti-Mite Предаторско пајаче Amblyseius swirskii

Користи Swirski Ulti-Mite за:
 • Млади ларви на различни типови трипси
 • Јајца и ларви на белокрилка
 • Пајаци од фам. Tarsonemidае
Пакување:

Секоја кесичка со кука содржи 250 предаторски пајачиња и брашнени пајачиња за нивна исхрана (во сите фази) измешани со материјал за носење/трици Swirski Ulti-Mite е достапен во 100 или 500 кесички по кутија.

Кесичката е направена од 100% индустриска разградлива фолија. Таа ги исполнува условите на стандардот „Индустриски разградливо“ (сертифициран од надворешна компанија). Кесичките затоа може да се фрлат заедно со отпадот од културата.

Општи информации

Play video

Кога да користите Swirski Ulti-Mite

Користете Swirski Ulti-Mite за биолошка контрола на штетници од млади ларви на различни видови трипси, јајца и ларви на белокрилка (иTrialeurodes vaporariorum и Bemisia tabaci) и пајаци од фам. Tarsonemidае (Polyphagotarsonemus latus). Користете Swirski Ulti-Mite како превентивна метода и кога се појавуваат првите знаци на штетници.

Како функционира Swirski Ulti-Mite

Возрасни предаторски пајачиња ги бараат жртвите или чекаат тие да поминат и потоа се хранат со своите жртви.

Како да користите Swirski Ulti-Mite

Play video

Примена

 • Употребете ги кесичките што е можно побрзо по приемот
 • Закачете ги кесичките на засенчени локации кај културата (без директна сончева светлина).
 • Кесичките може да се постават директно во културата (кесичките веќе имаат отвор за излез)
 • Ракувајте со кесичките со лепенка од картон на врвот; предаторските пајачиња лесно се оштетуваат

Најдобри услови за функционирање

Предаторското пајаче не е подложно на дијапауза и затоа може исто така да се воведува во текот на зимата. Тоа е толерантно на високи температури; популацијата swirskii започнува да се развива кога температурите во текот на денот редовно надминуваат 20-22 °C.

Ракување

Биолошките полезни организми имаат многу краток животен век и затоа треба да се воведат во културата што е поскоро можно по приемот. Ако не направите така, може да има негативно влијание врз нивниот квалитет. Во случај да треба да го складирате Swirski Ulti-Mite, следете ги упатствата подолу. Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран подолго од препорачаното и/или под несоодветни услови.

 • Складирање по прием: 1-2 дена
 • Температура на складирање: 10-15°C/50-60°F
 • На темно
 • Обезбедете вентилација за да спречите насобирање на CO2

Дозирање

Информациите дадени подолу се само за упатување. Приспособен совет може да се обезбеди ако се достапни информациии за локалните фактори коишто треба да се земат предвид, како културата, климатските услови и нивото на наезда. За правилен пристап, консултирајте се со специјалист на Koppert или со познат дистрибутер на производи Koppert.

Swirski Ulti-Mite превентива блага лековитост силна лековитост
m2/пакување 1-2,5 1-2,5 1
Интервал (денови) 28-42 28 28
Забелешки - започнете кога се присутни трипсите или белокрилката само за инфицирани подрачја, секогаш во комбинација со други полезни организми

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв