Horiver Drystick

Активна состојка:
Леплива стапица со сув лепак
Тип:
Лепливи стапици
Категорија на производ:
Мониторинг
 • За фаќање и следење на различни летечки инсекти

 • Нема дамки на лепак за култура или раце

Оваа страница е преведена со машински превод
Horiver_Dry-1.jpg
Play
 • За фаќање и следење на различни летечки инсекти

 • Нема дамки на лепак за култура или раце

Се користи за

Се користи за

Користете Horiver Drystick за фаќање и следење на различни летечки инсекти. Стапиците работат особено добро за бубачки како Lygus spp. и Nesidiocoris tenuis.

Штетници

 • Жолта: Nesidiocoris tenuis
 • Сина: трипс
 • Бело: Lygus spp.
Како функционира

Како функционира

Начин на дејствување

Штетниците од инсекти се привлечени од бојата на лепливата стапица и се фатени во лепилото.

Спецификации на производи

Спецификации на производи

Презентација

Картички од полистерен обложени со сув леплив лепак.

Достапни бои и големини

 • Жолта: 10x25 cm; 20x25 cm; 25х40 см
 • Сина: 10x25 cm; 20x25 cm; 25х40 см
 • Бела: 10x25 cm; 20x25 cm; 25х40 см

Броеви по пакет

 • 10x25 cm: 10 парчиња
 • 20x25 cm: 22 парчиња
 • 20x45 cm: 12 парчиња
Упатства за употреба

Упатства за употреба

Апликација

 • Ставете стапици во области со висок ризик од наезда на штетници, како што се области во близина на врати, краеви на фронтон и странични отвори за вентилација
 • Прикачете стапици на жици или стапчиња на макс. 30 cm над културата и прилагодете ја висината кога растат растенијата
 • Не ставајте стапици помеѓу растенијата бидејќи паразитските оси потоа исто така ќе бидат заробени
 • Отстранете ја силиконската хартија за покривање од двете страни на стапицата
 • Заменете ги стапиците кога во голема мера се покриени со инсекти и/или остатоци
Play

Дозирање

 • За мониторинг користете еден Horiver Drystick на 200 m 2
 • За заробување во жаришта, користете по еден Horiver Drystick на 2 до 20 m 2

Белешки

 • За разлика од Horiver Wetstick, лепилото на Horiver Drystick не се откинува од вашите раце.
 • Замките Horiver Drystick генерално не фаќаат инсекти онолку долго колку што Horiver Wetstick, бидејќи лепилото се заситува порано со инсекти или прашина и остатоци
 • Силиконската покривна хартија е перфорирана и може да се вади на делови доколку е потребно за целите на следење
Ракување со производи

Ракување со производи

Време на складирање

Видете Најдобро пред датумот.

Температура на складирање

0-32°C/32-104°F.

Услови за складирање

На ладно и суво место.

Се применуваат општите услови на Koppert (Koppert B.V. и/или нејзините поврзани компании). Користете само производи што се дозволени во вашата земја/држава и за вашата култура. Секогаш бидете усогласени со локалните регистрации. Koppert не може да се смета за одговорна за неовластена употреба. Koppert не е одговорна за никаква загуба на квалитет доколку производот е складиран подолго време отколку што е препорачано и/или под несоодветни услови.

Ви треба помош?