Horiver Wetstick

Тип:
Леплива стапица со влажен лепак
Тип:
Жолти лепливи стапици
Категорија на производ:
Мониторинг
 • За фаќање и следење на различни летечки инсекти

 • Со решетка за лесно броење (10x25cm)

 • Отсек за лесно и брзо нанесување

Оваа страница е преведена со машински превод
Play
 • За фаќање и следење на различни летечки инсекти

 • Со решетка за лесно броење (10x25cm)

 • Отсек за лесно и брзо нанесување

Се користи за

Се користи за

Користете Horiver Wetstick за фаќање и следење на различни летечки инсекти.

Штетници

 • Жолта: бела мува, тхиди, комарци од габи, рудари за лисја
 • Сина: трипс
 • Црно: Тута апсолута
 • Црвено: Drosophila suzukii
 • Бело: Lygus spp.
 • Зелена: Ехинотрипс американски
Како функционира

Како функционира

Начин на дејствување

Штетниците од инсекти се привлечени од бојата на лепливата стапица и се фатени во лепилото.

Спецификации на производи

Спецификации на производи

Презентација

Картички од полистерен обложени со влажен леплив лепак.

Достапни бои и големини

 • Жолта: 10x25cm; 20x25cm; 25х40см
 • Сина: 10x25cm; 20x25cm; 25х40см
 • Црна: 25x40 cm
 • Црвена: 10x25cm, 20x25cm
 • Бела: 10x25cm, 25x40cm
 • Зелена: 10x25cm, 25x40cm

Броеви по пакет

 • 10x25 cm: 10 парчиња
 • 20x25 cm: 22 парчиња
 • 25x40 cm: 12 парчиња
 • Надворешните картички со лепак само од едната страна
Упатства за употреба

Упатства за употреба

Апликација

 • Ставете стапици во области со висок ризик од наезда на штетници, како што се области во близина на врати, краеви на фронтон и странични отвори за вентилација
 • Прикачете стапици на жици или стапчиња на макс. 30 cm над културата и прилагодете ја висината кога растат растенијата
 • Не ставајте стапици помеѓу растенијата бидејќи паразитските оси потоа исто така ќе бидат заробени
 • За Tuta absolutaпоставете црни стапици 15-25 cm над земјата за млади растенија и 50 cm над земјата за зрели растенија
 • Заменете ги стапиците кога во голема мера се покриени со инсекти и/или остатоци
Play

Дозирање

 • За мониторинг користете еден Horiver Wetstick на 200 m 2
 • За заробување во жаришта, користете по еден Horiver Wetstick на 2 до 20 m 2
 • За заробување на Tuta absolutaкористете најмалку една стапица Horiver Wetstick на 100 m 2

Комбинирана употреба

Yellow Horiver Wetstick може да се користи во комбинација со Natutec Scout за лесна идентификација и броење на заробени инсекти.

Ракување со производи

Ракување со производи

Време на складирање

Видете Најдобро пред датумот.

Температура на складирање

0-32°C/32-104°F.

Услови за складирање

На ладно и суво место.

Се применуваат општите услови на Koppert (Koppert B.V. и/или нејзините поврзани компании). Користете само производи што се дозволени во вашата земја/држава и за вашата култура. Секогаш бидете усогласени со локалните регистрации. Koppert не може да се смета за одговорна за неовластена употреба. Koppert не е одговорна за никаква загуба на квалитет доколку производот е складиран подолго време отколку што е препорачано и/или под несоодветни услови.

Ви треба помош?