Cucurbitaceae

Диња

За

Диња може да биде кое било од неколкуте растенија кои припаѓаат на фамилијата Cucurbitaceae. Растението диња обично дава сладок и јадлив, месест плод. Терминот „диња“ се користи за растението, но исто така и за идентификување на плодот. Ботанички зборувајќи, дињата (плодот) всушност е бобинка, или поконкретно, дури и „тиква“. Денес многу различни култивари се произведуваат во голем обем за продажба, особено мускатни дињи.

Најчести сорти на диња се:

Лубеница (Citrullus lanatus var. lanatus)
Мускатна диња (C. melo)
Зимска диња (B. hispida)
Канталупа
Медена роса
Шеќерна диња
Диња Галија

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв