Prunus dulcis, syn. Prunus amygdalus

Бадем

За

Бадемот (Prunus dulcis, syn. Prunus amygdalus) е вид дрво кое потекнува од Блискиот Исток, како и од Северна Африка и Индискиот потконтинент. Името исто така упатува на јадливата семка од дрвото што во денешно време нашироко се произведува низ светот. Бадемот припаѓа на родот Prunus и заедно со праската припаѓа на подродот Amygdalus. Овој конкретен подрод се разликува од другите поради вбраздувањата на лушпата што го опкружува семето.

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв