Swirski-Mite LD

Swirski-Mite LD Предаторско пајаче Amblyseius swirskii

Користи Swirski-Mite LD за:
 • Млади ларви на различни типови трипси
 • Јајца и ларви на белокрилка
 • Пајаци од фам. Tarsonemidае
Пакување:

Кутија со 500 кесички

Секоја хартиена кесичка содржи 125 предаторски пајачиња и пајаци за чување измешани со трици

Општи информации

Play video

Кога да користите Swirski-Mite LD?

Користете Swirski-Mite LD за биолошка контрола на млади ларви на повеќе штетни видови трипси, јајца и ларви на белокрилка (иTrialeurodes vaporariorum и Bemisia tabaci) и пајаци од фам. Tarsonemidае (Polyphagotarsonemus latus). Користете Swirski-Mite како превентивна метода и кога се појавуваат првите знаци на штетници.

Како функционира Swirski-Mite LD?

Возрасни предаторски пајачиња ги бараат жртвите или чекаат тие да поминат и потоа се хранат со своите жртви.

Како да користите Swirski-Mite LD

Play video

Примена на Swirski-Mite LD

 • Употребете ги кесичките што е можно побрзо по приемот
 • Закачете ги кесичките на засенчени локации кај културата (без директна сончева светлина).
 • Мерки што го подобруваат балансот на влагата во кесичките, како што е поставување на дното на кесичката на влажниот супстрат, ќе имаат позитивен ефект на долготрајноста на производот.
 • Кесичките може да се постават директно во културата (кесичките веќе имаат отвор за излез)
 • Ракувајте со кесичките со лепенка од картон на врвот; предаторските пајачиња лесно се оштетуваат

Најдобри услови за функционирање на Swirski-Mite LD

Предаторското пајаче не е подложно на дијапауза и затоа може исто така да се воведува во текот на зимата. Исто така е толерантно на високи температури.

Ракување

Биолошките полезни организми имаат многу краток животен век и затоа треба да се воведат во културата што е поскоро можно по приемот. Ако не направите така може да има негативно влијание врз нивниот квалитет. Во случај да треба да го складирате Swirski-Mite LD, следете ги упатствата подолу. Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран подолго од препорачаното и/или под несоодветни услови.

 • Складирање по прием: 1-2 дена
 • Температура на складирање: 10-15°C/50-60°F
 • На темно
 • Обезбедете вентилација за да спречите насобирање на CO2

Дозирање

Информациите дадени подолу се само за упатување. Приспособен совет може да се обезбеди ако се достапни информациии за локалните фактори коишто треба да се земат предвид, како културата, климатските услови и нивото на наезда. За правилен пристап, консултирајте се со специјалист на Koppert или со познат дистрибутер на производи Koppert.

Swirski-Mite LD превентива блага лековитост силна лековитост
стапка - - -
m²/пакување 1-2.5 1-2.5 -
интервал (денови) 28-42 28 -
фреквенција - - -
забелешка - - користете Swirski-Mite Plus

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв