Natupol Trio

Научен назив:
Bombus terrestris
Општоприфатено име:
Бумбар со биволска опашка
Категорија на производ:
Опрашување
 • За рано цветни култури на отворено

 • Со врата од Beehome

 • Отпорен на временските услови

Оваа страница е преведена со машински превод
Play
 • За рано цветни култури на отворено

 • Со врата од Beehome

 • Отпорен на временските услови

Се користи за

Се користи за

Коприва за опрашување Natupol Trio (содржи три големи колонии на бумбари) се развиени за култури на отворено поле, кои цветаат во пролет.

Култури

Овошје од коскено дрво, овошје од лушпа, јагода, боровинка.

Play
Како функционира

Како функционира

Начин на дејствување

По воведувањето на кошницата, работничките бумбари почнуваат да ги опрашуваат цвеќињата, а во исто време собираат полен за да го нахранат потомството. Повеќе работници се појавуваат од потомството во неделите по воведувањето, зголемувајќи ја и големината на колонијата и перформансите на опрашување. По неколку недели колонијата ќе ја достигне својата максимална големина и ќе почне да се намалува во големината и активноста на опрашување. Развојот на колониите зависи од условите на околината и количината и квалитетот на поленот.

Спецификации на производи

Спецификации на производи

Презентација

Една кошница која содржи 3 одвоени екстра големи колонии на бумбари, вклучувајќи кралица, работници, потомство и шеќерна вода.

Упатства за употреба

Упатства за употреба

Апликација

 • Кошниците Natupol Trio може да се постават 4-7 дена пред цветањето на културата
 • Поставете ги коприните Natupol Trio рамномерно низ заплетот. Најдобрата позиција е на хоризонтална платформа веднаш над земјата
 • Почекајте барем половина час откако ќе ги ставите копривите пред да ги отворите дупките за летот, ова им овозможува на бумбарите да се смират
 • Заштитете ги кошниците од директна сончева светлина и дожд и измерете ја кошницата на пример со камен, за да спречите да издува.
 • Отворете ги отворите за вентилација на врвот на кошницата за време на топло време
 • Повлечете ја белата лизгачка врата на секоја кошница нагоре додека не станат видливи два отвори (влез и излез). Не отстранувајте ја малата сива врата под капакот
 • Изведбата и времетраењето на опрашувањето варираат по култура и зависи од условите на животната средина. Секогаш консултирајте се со советник на Коперт или признат дистрибутер на производи на Коперт за совет за најдобрата стратегија за вашата ситуација

Услови на животната средина

Natupol Trio најдобро функционира на амбиентални температури помеѓу 12-30°C (да се чува подалеку од сонце во денови со температури над 25°C).

Несакани дејства

Пестицидите може да имаат (ин)директни ефекти врз биолошките решенија. Откријте кои пестициди имаат несакани дејства врз овој производ.

Оди до база на податоци за несакани дејства
Ракување со производи

Ракување со производи

Време на складирање по приемот

За да гарантирате најдобри резултати од опрашувањето, почнете да ја користите кошницата на денот на пристигнувањето. Доколку е потребно, копривата може да се чува најмногу 1 ден.

Температура на складирање

15-25°C.

Услови за складирање

Чувајте ги коприните во добро проветрена средина, подалеку од директна сончева светлина.

Хигиена

Отстранете ги копривите на бумбарите по цветањето на културата и најдоцна 12 недели по воведувањето.

Отстранување

Затворете ги старите коприва во пластични кеси за да ги убиете преостанатите живи бумбари, што трае приближно 2 недели. Кога сите бумбари ќе умрат, отстранете ги коприните според локалното законодавство.

Преземања

Се применуваат општите услови на Koppert (Koppert B.V. и/или нејзините поврзани компании). Користете само производи што се дозволени во вашата земја/држава и за вашата култура. Секогаш бидете усогласени со локалните регистрации. Koppert не може да се смета за одговорна за неовластена употреба. Koppert не е одговорна за никаква загуба на квалитет доколку производот е складиран подолго време отколку што е препорачано и/или под несоодветни услови.

Повеќе информации за Natupol Trio

Ви треба помош?