Fruit Fly Attractant

Активна состојка:
Мешавина од шеќери, оцет и сапун
Тип:
Супстанција за привлекување овошни мушички
Категорија на производ:
Мониторинг
  • Атрактант за Drosophila suzukii

  • За употреба со Drososan стапица

Оваа страница е преведена со машински превод
Play
  • Атрактант за Drosophila suzukii

  • За употреба со Drososan стапица

Се користи за

Се користи за

Во комбинација со Drososan стапица, следење и заробување на Drosophila suzukii во различни овошни култури.

Штетници

Дрософила со забележано крило (Drosophila suzukii).

Култури

Разни овошни култури.

Како функционира

Како функционира

Начин на дејствување

Мувите се привлекуваат од супстанцијата која мами и влегуваат во стапицата. Откако ќе влезат внатре, тие не можат да избегаат и да се удават во мамливата супстанција.

Спецификации на производи

Спецификации на производи

Презентација

Контејнер од 5 литри.

Упатства за употреба

Упатства за употреба

Апликација

  • Fruit Fly Attractant е подготвен за употреба
  • Наполнете ја стапицата Дрососан со 200 ml супстанција за мамка
  • Дополнете кога мамничката супстанција испари или е заситена со муви
Play

Дозирање

За бројот на стапици што треба да се користат, видете ги упатствата за Drososan.

Комбинирана употреба

Употреба во комбинација со стапици Дрососан.

Ракување со производи

Ракување со производи

Време на складирање

Видете го пакувањето за датумот на истекување.

Температура на складирање

2-30°C/36-86°F.

Услови за складирање

Да се чува во затворено пакување надвор од сончева светлина.

Се применуваат општите услови на Koppert (Koppert B.V. и/или нејзините поврзани компании). Користете само производи што се дозволени во вашата земја/држава и за вашата култура. Секогаш бидете усогласени со локалните регистрации. Koppert не може да се смета за одговорна за неовластена употреба. Koppert не е одговорна за никаква загуба на квалитет доколку производот е складиран подолго време отколку што е препорачано и/или под несоодветни услови.

Ви треба помош?