Изјава за приватност

Koppert ја почитува вашата приватност и ги обработува вашите лични податоци на начин што е во согласност со барањата на Регулативата за заштита на општи податоци (AVG). Оваа изјава за приватност се применува ако вие сте посетител на оваа веб-локација, клиент, добавувач, иден вработен или со друга деловна врска. Koppert обезбедува доверлив третман на личните информации што ги обезбедувате. Вашите лични податоци ги обработуваме за стапување во и извршување на договори за, помеѓу другото, трговски услуги и управување со деловни односи. Ова ќе вклучи активности наменети за зголемување на нашата база на клиенти.

Кои податоци ги собираме и зошто?

Посети и аналитика на веб-локацијата

Кога ќе ја посетите нашата веб-локација, вашиот прегледувач ќе испрати одредени податоци до нашиот веб-сервер. Овие податоци ни помагаат да ги обезбедиме вистинските информации на страницата за вас. Ние ги собираме следните податоци за оваа цел:

 • ИП-адреса
 • Корисничко име
 • Датум и време на пристап
 • Разлика на временската зона со средното време по Гринич (GMT)
 • Содржина на барањето (конкретна страница)
 • Статус на пристап/код на статус за HTTP
 • Количество на пренесени податоци
 • Веб-локација од каде што дошло барањето
 • Прегледувач, поставки за јазик, верзија на прегледувач и оперативен систем.

Овие податоци се користат статистички да се анализира посетителот и однесувањето за кликнување на веб-локацијата. Ние ова исто така може да го користиме за да ја оптимизираме веб-локацијата. Таквите податоци нема да бидат дадени на други лица.

Ние користиме Google Analytics за да следиме како посетителите ја користат нашата веб-локација. Добиените информации, вклучувајќи ја вашата ИП-адреса, ќе бидат пренесени до и складирани на сервери на Google во Соединетите Држави. Google ги користи информациите од Google Analytics да следи како нашата веб-локација се користи, да состава извештаи на нашата веб-локација за нас и да им обезбедува на неговите огласувачи информации за тоа колку се ефикасни нивните кампањи. Google може исто така да ги пренесе овие информации на трети страни ако е законски обврзан да го направи тоа или каде што тие трети страни ги обработуваат информациите во име на Google. Koppert нема влијание врз ова.

Профилирање
Ние користиме специјалистички надворешен софтвер за да создадеме врска помеѓу информациите собрани од Google Analytics и личните информации што вие сте ги обезбедиле. Овие информации се вклучени во чист профил. Прегледот на профил ги покажува сите лични податоци собрани за секој посетител како и временската рамка која покажува кои страници посетителот ги посетил и што правел посетителот на страницата. Со собирање на овие информации, можеме да ги издвоиме водечките од сите посетители на нашата веб-локација и да ги распределиме како што е посакувано.

Билтени
Може да се претплатите на нашиот билтен на нашата веб-локација. Ако дадете согласност за тоа, ќе ја регистрираме адресата за е-пошта што сте ја обезбедиле и ќе ја користиме да ви го испраќаме билтенот. За да добивате приспособени билтени, бараме да ги обезбедите следниве информации:

 • Име и презиме
 • Име на компанија
 • Пол
 • Земја
 • Адреса за е-пошта
 • Претпочитана група на култури

Ние ќе ги обработуваме вашите лични податоци внимателно и доверливо. Ако го добивате нашиот билтен и сакате да ги измените вашите лични податоци или да се откажете од претплатата за билтенот, кликнете на релевантната врска во билтенот. Исто така може да испратите барање по е-пошта до info(at)Koppert.nl, за разгледување од Одделот за маркетинг. Адресите не се откриваат, не се продаваат, не се изнајмуваат ниту на друг начин се прават достапни за трети страни. Сите кампањи со доставување пораки се создадени со технологија што гарантира дека адресите на другите приматели не се откриени.

Може да ја повлечете вашата согласност за претплата на нашиот билтен, што ќе започне да важи од тој момент па натаму. За да откажете претплата, кликнете на релевантната врска вклучена во кој било од билтените.

Формулари за контакт
Може директно да ни се обратите преку формуларите за контакт на нашата веб-локација. Од вас ќе побараме да ги обезбедите следниве информации:

 • Име и презиме
 • Име на компанија
 • Адреса за е-пошта
 • Претпочитана култура
 • Број на телефон

Ние ги собираме, обработуваме и користиме податоците што сте ни ги обезбедиле преку формуларот за контакт да го исполниме вашето конкретно барање. Како дополнение, некои од овие податоци се поврзани со вашето однесување за пребарување и кликнување на страницата. Со собирање на овие информации, можеме да ги издвоиме водечките од сите посетители на нашата веб-локација и да ги распределиме како што е посакувано.

Надворешни услуги и содржина на нашата веб-локација
Нашата веб-локација може да содржи упатувања (на пример, хиперврска, банер или копче) до други веб-локации кои се поврзани со конкретен аспект од нашата веб-локација. Ова не мора да значи дека Koppert е поврзан со тие други веб-локации или нивните сопственици. Ние не сме одговорни за усогласеноста на овие трети страни со регулативите за приватност.

За повеќе информации за опфатот и целта на таквото собирање и обработка на вашите податоци, прочитајте ги изјавите за приватност на давателите на услуги чии услуги и/или содржина ние ги користиме и кои се одговорни за заштита на вашите податоци:

Администрирање, веб-продавница и финансиско управување
Koppert управува со и ги обработува личните податоци што се потребни во однос на продажбите, купувањето, консултирањето, нарачките, испораките, фактурите, веб-продавницата, финансиското управување и други услуги:

 • Име
 • Број на телефон
 • Број на факс
 • Адреса за е-пошта
 • Деловна адреса
 • Приватен телефон
 • Адреса за е-пошта
 • Работно место на лицата за контакт
 • Броеви на клиент
 • Локација и поштенска адреса
 • Број на Трговска комора
 • ДДВ број
 • Број на банкарска сметка
 • Веб-локација и други деловни информации
 • Информации за нарачка
 • Пораки по е-пошта

Правно и внатрешно управување
Потребно за управување со договори, интелектуална сопственост, постапки за решавање спорови и управување со жалби или правни постапки; Koppert ги обработува следните категории на податоци:

 • Име
 • Адреса
 • Работно место
 • Датум на раѓање
 • Место на раѓање
 • Број на Трговска комора

Активности на маркетинг и комуникација
За обработка, собирање, евидентирање и користење лични податоци за цел на добивање деловни контакти и управување со односите со клиенти кај истите, Koppert ги обработува следните категории на лични податоци:

 • Лично име
 • Презиме
 • Адреса за е-пошта
 • Име на компанија
 • Слики на клиентите и лицата за контакт

Вработување
Обработка, собирање, евидентирање и користење лични податоци во врска со вработување. Следните категории на лични податоци можат да бидат обработени за оваа цел:

 • Лично име
 • Презиме
 • Адреса за е-пошта
 • Место на живеење
 • Биографија
 • Мотивациско писмо

Законски основи за обработка

Ние ги имаме следните законски основи за обработка на вашите податоци:

 • добиена е согласност од субјектот на податоци;
 • обработката е неопходна за усогласување со статутарна обврска;
 • обработката е неопходна за извршувањето на договорот;
 • обработката е неопходна за легитимен интерес.
  • Легитимниот интерес се заснова на следното: обработката е неопходна во контекст на вршење на нашите вообичаени деловни операции и одржување на врската со вас.

Колачиња

Користиме колачиња на нашата веб-локација. Колаче е мала текстуална датотека која се складира на вашиот компјутер од страна на вашиот прегледувач кога ќе ја посетите веб-локацијата. Главната функција на колачињата е да се разликува еден корисник од друг. Вашиот прегледувач ни ги испраќа информациите што се складирани следниот пат кога ќе ја посетите нашата веб-локација.

Какви колачиња користиме?

Правиме разлика помеѓу различни видови колачиња. Прочитајте повеќе во нашата Изјава за колачиња.

Функционални колачиња/неопходни колачиња
Функционалните колачиња гарантираат правилно функционирање на веб-локацијата. Во нив се вклучени поставките што се складираат од вашиот прегледувач за да се оптимизира начинот на кој нашата веб-локација се прикажува на вашиот екран.

Аналитички колачиња/опционални колачиња
Ние користиме аналитички колачиња од трета страна да собираме статистика за тоа како се користи нашата веб-локација. Ова ни овозможува дополнително да ја оптимизираме нашата веб-локација за придобивки на нашите корисници.

Ваша согласност
Ние користиме опционални колачиња само ако сме ја добиле вашата претходна согласност. Кога првпат ќе ја посетите нашата веб-локација, ќе се појави банер што ќе побара ваша согласност за користење опционални колачиња. Ако сте ја дале вашата согласност, ние ќе користиме колаче на вашиот компјутер и банерот нема повеќе да се појавува се додека колачето е активно. По крајот на работниот век на колачето или ако го избришете колачето, банерот повторно ќе се појави следниот пат кога ќе ја посетите нашата веб-локација и повторно ќе ја побара вашата согласност.

Обработка од трети страни

Ние понекогаш користиме професионални даватели на услуги за обработка на вашите податоци. Овие даватели на услуги внимателно ги избираме. Во согласност со нашите договори за обработувач, тие може да обработуваат само лични податоци во име на Koppert и во согласност со нашите упатства.

Колку долго се чуваат вашите лични податоци?

Koppert не ги чува вашите лични податоци подолго отколку што е потребно за целите на обработката од аспект на легитимниот интерес на кој се однесуваат и во согласност со статутарните периоди за чување.

Каде се складирани вашите податоци?

Вашите податоци се складирани во безбедни центри за податоци кои им припаѓаат на нашите професионални даватели на услуги во Германија. Ние користиме Google Analytics. Податоците од оваа услуга се пренесуваат до и се складираат од Google на сервери во Соединетите Држави.

Како ги чуваме вашите податоци безбедни?

Безбедноста на вашите лични податоци е важна за нас. Ние применуваме соодветни технички и организациски мерки да ги заштитиме вашите лични податоци од губење и каква било форма на незаконска обработка. Од нашите вработени кои ги обработуваат личните податоци се бара да ја одржуваат доверливоста на податоците и мора да се придржуваат на оваа обврска.

Вашите лични податоци се шифрирани од безбедносни причини; ние користиме SSL (Слој безбедни приклучоци) во комуникациите преку вашиот интернет прегледувач. Ова може да се идентификува со симболот на катанец што вашиот прегледувач го прикажува кога SSL поврзувањето е активно.

Ваши права

ОРЗП определува бројни права за секој субјект на податоци. Ние се трудиме најмногу што можеме да го задоволиме секое барање за спроведување на ваквите права. Дали имате повратна информација за нас? Информирајте нè. Ако сакате да искористите некое од вашите права, обратете ни се на privacy(at)koppert.com .

 • Право да бидете информирани и право на пристап: Вие секако имате право да знаете кои лични податоци ги обработуваме за вас. Ние можеме да ви кажеме повеќе како го правиме тоа и зошто.
 • Право на поправање: Ако мислите дека податоците што ги имаме за вас се можеби неточни, може да побарате да ги поправите.
 • Право на бришење: Може да побарате од нас да ги избришеме податоците. Сепак, ние може сѐ уште да имаме потреба да ги обработуваме вашите податоци за други цели, како што се администрирање или елиминирање дупликати.
 • Право за ограничување обработка: Ако сметате дека ги обработуваме вашите податоци незаконски или неправилно, може да побарате од нас да ја ограничиме обработката.
 • Право на приговор: Може да поднесете приговор за нашата обработка на вашите лични податоци. Ако приговарате за добивањето маркетиншка комуникација, ние ќе престанеме да ги обработуваме вашите податоци најбрзо можно.
 • Право на преносливост на податоци: Ова е ново право според ОРЗП за пренос на вашите лични податоци. Ако сакате да го искористите ова право, обратете ни се.
 • Право за повлекување согласност: Може да ја повлечете согласноста за примање на е-пошта, на пример. Ако сакате да ја повлечете согласноста за која било друга форма на обработка, слободно обратете ни се.
 • Имате право да поднесете жалба кај холандскиот орган за заштита на податоци (Autoriteit Persoonsgegevens) во секое време.

Контакт

За секакви прашања кои се однесуваат на заштитата на податоци, користете го нашиот образец за контакт на веб-локацијата или обратете ни се директно на privacy(at)koppert.com.

Адреса: Koppert
Postbus 155
2650 AD Berkel en Rodenrijs
Холандија
Тел.: +31 (0) 10 514 04 44

Измени на изјавата за приватност

Ние може да ја ажурираме нашата изјава за приватност од време на време. Ажурирањата на нашата изјава за приватност ќе бидат објавени на нашата веб-локација. Сите измени ќе стапат во сила веднаш штом ќе се објават на нашата веб-локација. Затоа ви препорачуваме редовно да ја посетувате веб-локацијата за да бидете запознати со сите ажурирања.

Последно ажурирање: 8 ноември 2018 година