Изјава за колачиња

Изјава за колачиња

Користиме колачиња на нашата веб-локација. Колаче е мала текстуална датотека која се складира на вашиот компјутер од страна на вашиот прегледувач кога ќе ја посетите веб-локацијата. Главната функција на колачињата е да се разликува еден корисник од друг. Вашиот прегледувач ни ги испраќа информациите што се складирани следниот пат кога ќе ја посетите нашата веб-локација.

Употребата на колачиња е безбедна. Тие не обработуваат лични податоци, како што се вашиот телефонски број или адресата за е-пошта.

Какви колачиња користиме?

Правиме разлика помеѓу различни видови колачиња.

Функционални колачиња/неопходни колачиња
Функционалните колачиња осигуруваат нашата веб-локација да функционира правилно. Во нив се вклучени поставките што се складираат од вашиот прегледувач за да се оптимизира начинот на кој нашата веб-локација се прикажува на вашиот екран.

Аналитички колачиња/опционални колачиња
Ние користиме аналитички колачиња од трета страна да собираме статистика за тоа како се користи нашата веб-локација. Ова ни овозможува дополнително да ја оптимизираме нашата веб-локација за придобивки на нашите корисници.

Ваша согласност
Ние користиме опционални колачиња само ако сме ја добиле вашата претходна согласност. Кога првпат ќе ја посетите нашата веб-локација, ќе се појави банер што ќе побара ваша согласност за користење опционални колачиња. Ако сте ја дале вашата согласност, ние ќе користиме колаче на вашиот компјутер и банерот нема повеќе да се појавува се додека колачето е активно. По крајот на работниот век на колачето или ако го избришете колачето, банерот повторно ќе се појави следниот пат кога ќе ја посетите нашата веб-локација и повторно ќе ви побара согласност.

Бришење или блокирање колачиња

Ако сте прифатиле колачиња, може да ги избришете преку поставките на прегледувачот. Исто така може да го оневозможите користењето колачиња во вашиот прегледувач. Тоа може да намали одредени карактеристики на нашата страница. За повеќе информации, посетете ја веб-локацијата на прегледувачот.

Измени на изјавата за колачиња

Ние може да ја ажурираме нашата изјава за колачиња од време на време, бидејќи прописите за колачињата може да се сменат или може да бидат додадени нови карактеристики на нашата веб-локација. Ажурирањата на нашата изјава за колачиња ќе бидат објавени на нашата веб-локација. Сите измени ќе стапат во сила веднаш штом ќе се објават на нашата веб-локација.

Прочитајте ја нашата Изјава за приватност.

Последно ажурирање: 1 август 2023 година