Thripex-V

Научен назив:
Neoseiulus cucumeris
Општоприфатено име:
Предаторско пајаче
Категорија на производ:
Natural enemy
Play
Се користи за

Се користи за

Кога да користите Thripex-V?

Користете Thripex за биолошка контрола на различни видови трипси. Јајца во фаза на испилување и прва фаза на ларва. Предаторските пајачиња исто така јадат градинарски пајаци (на пример, пајаци на јагоди, широки грињи), неколку други пајаци, медена роса и полен.

Како функционира

Како функционира

Како функционира Thripex-V?

Возрасни предаторски пајачиња активно бараат и се хранат со нивните жртви.

Спецификации на производи

Спецификации на производи

Шише од 1000 ml, содржи 50000 пајаци

Кофа од 6000 ml, содржи 100000 пајаци

Секое шише или кофа содржи предаторски пајачиња измешани со вермикулит и дел трици

Упатства за употреба

Упатства за употреба

Примена на Thripex-V

  • Превртете го и нежно протресете го шишето пред употребата
  • Шише: притиснете во средината на капачето да се отвори отворот за дозирање
  • Кофа: користете лажичка да дистрибуирате Thripex, 2-3 ml на парче стаклена волна, спротивно од правецот на лизгање
  • Распрскајте го материјалот по лисјата
  • Изберете најмалку 4000 воведни точки по хектар, рамномерно дистрибуирани по целата површина
  • Ако е неопходно користете (Mini)-Air(o)bug за механичка дистрибуција на Thripex

Кога се нанесени како куп на парчиња стаклена волна, предаторските пајачиња продолжуваат да се размножуваат неколку недели и се распространуваат низ културата.

Имајте предвид дека Thripex содржи пајаци Aracidae и трици. Овие пајаци може да предизвикаат мало оштетување на некои култури, особено при голем број на пајаци и висока влажност. Затоа консултирајте се со вашиот добавувач пред користењето Thripex и се препорачува да се спроведе мал теренски тест за да се следат ефектите. „Thripex во вермикулит“ е најбезбедниот производ за чувствителни култури.

Play

Најдобри услови за функционирање на Thripex-V

Предаторското пајаче не е подложно на дијапауза и затоа може да се применува во текот на цела година. Релативната влажност треба да биде над 75% и температурата над 20°C/68°F неколку часа во денот.

Информациите дадени подолу се само за упатување. Приспособен совет може да се обезбеди ако се достапни информациии за локалните фактори коишто треба да се земат предвид, како културата, климатските услови и нивото на наезда. За правилен пристап, консултирајте се со специјалист на Koppert или со познат дистрибутер на производи Koppert.

Thripex-V превентива блага лековитост силна лековитост
<p>Стапка 50/m² 100/m² 100/m²
m²/пакување 500-1000 250-500 250-500
Интервал (денови) 14 14 7
Фреквенција - - -
Забелешки - - -</p>

Несакани дејства

Пестицидите може да имаат (ин)директни ефекти врз биолошките решенија. Откријте кои пестициди имаат несакани дејства врз овој производ.

Оди до база на податоци за несакани дејства
Ракување со производи

Ракување со производи

Ракување

Биолошките полезни организми имаат многу краток животен век и затоа треба да се воведат во културата што е поскоро можно по приемот. Ако не направите така може да има негативно влијание врз нивниот квалитет. Во случај да треба да го складирате Thripex-V, следете ги упатствата подолу. Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран подолго од препорачаното и/или под несоодветни услови.

  • Применете на денот на приемот
  • Температура на складирање: 8-10°C
  • На темно (шишињата хоризонтално)

Се применуваат општите услови на Koppert (Koppert B.V. и/или нејзините поврзани компании). Користете само производи што се дозволени во вашата земја/држава и за вашата култура. Секогаш бидете усогласени со локалните регистрации. Koppert не може да се смета за одговорна за неовластена употреба. Koppert не е одговорна за никаква загуба на квалитет доколку производот е складиран подолго време отколку што е препорачано и/или под несоодветни услови.

Ви треба помош?