Brassica oleracea

Зелка

За

Зелката или главестата зелка (се состои од различни култивари на Brassica oleracea) е двeгодишно растение со зелени, бели или пурпурни листови. Ова растение обично се одгледува како едногодишна зеленчукова култура за исхрана. Главиците зелка се со различни големини и нивната тежина вообичаено варира помеѓу 0,5 до 4 килограми (или 1-9 lbs).

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв