Spical-Plus
 • Spical-Plus_Koppert_Biological_Systems.jpg

Spical-Plus Предаторско пајаче Neoseiulus californicus

Користи Spical-Plus за:
 • двоточкесто пајаче
 • овошен црвен пајак (исто европски црвен пајак)
 • цитрусен црвен пајак
 • широка гриња
 • јагодин пајак
Пакување:
 • Кутија со 100 кесички
 • Кутија со 500 кесички

Секоја кесичка содржи 100 предаторски пајачиња и пајаци за чување (во сите фази) измешани со трици

Општи информации

Кога да користите Spical-Plus?

Користете Spical-Plus за биолошка контрола на:

 • двоточкесто пајаче (Tetranychus urticae)
 • овошен црвен пајак, исто познат како европски црвен пајак (Panonychus ulmi)
 • цитрусен црвен пајак (Panonynchus citri)
 • широка гриња (Polyphagotarsonemus latus)
 • јагодин пајак (Tarsonemus pallidus)

Воведете Spical-Plus кога се очекува појава на штетни пајачиња или кога се видливи првите знаци на присуство на штетници. Користете Spidex за третирања на жаришта.

Како функционира Spical-Plus?

Возрасни предаторски пајачиња, нимфи и ларви активно ги бараат и консумираат нивните жртви.

Како да користите Spical-Plus

Play video

За примена кај градинарски култури кликнете тука.

Примена на Spical-Plus

 • Закачете ги кесичките во културата
 • Кесичките веќе имаат отвор за излегување
 • Држете ги кесичките со лепенка од картон на врвот, за да се избегне оштетување на предаторските пајачиња
 • Neoseiulus californicus толерира опсег на хемиски пестициди
 • Секогаш користете Spical-Plus заедно со Spidex

Најдобри услови за функционирање на Spical-Plus

Neoseiulus californicus толерира високи температури и мала влажност. Ги цели сите фази, но претпочита помлади фази. Предаторските пајачиња исто така преживуваат на други пајаци и полен и може да преживеат повеќе недели без храна.

Ракување

Биолошките полезни организми имаат многу краток животен век и затоа треба да се воведат кај културата што е поскоро можно по приемот. Ако не направите така може да има негативно влијание врз нивниот квалитет. Во случај да треба да го складирате Spical-Plus, следете ги упатствата подолу. Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран за подолго и/или под поинакви услови од препорачаните.

 • Складирање по прием: 1-2 дена
 • Температура на складирање: 17-20°C/63-68°F
 • На темно
 • Обезбедете вентилација за да спречите насобирање на CO2

Дозирање

Информациите дадени подолу се само за упатување. Приспособен совет може да се обезбеди ако се достапни информациии за локалните фактори коишто треба да се земат предвид, како културата, климатските услови и нивото на наезда. За правилен пристап, консултирајте се со специјалист на Koppert или со познат дистрибутер на производи Koppert.

Spical-Plus превентива блага лековитост силна лековитост
Стапка - - -
м2/единица 2.5 2.5 1
Интервал (денови) 28-42 28 28
Фреквенција - - -
Забелешки - Користете го во комбинација со Spidex Kористете го во комбинација со Spidex

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв