Miglyphus

Научен назив:
Diglyphus isaea
Општоприфатено име:
Паразитска оса
Категорија на производ:
Природен непријател
Се користи за:
Се користи за: Лист рудари
  • За контрола на лис-рударите

  • Ефикасно при високи густини на рударите на листовите

Оваа страница е преведена со машински превод
Play
Play
  • За контрола на лис-рударите

  • Ефикасно при високи густини на рударите на листовите

Се користи за

Се користи за

Штетници

Лист рудари (Lyriomyza spp.).

Како функционира

Како функционира

Начин на дејствување

Возрасните женски паразитски оси од Diglyphus isaea ги убиваат ларвите од втор и трет стаклен лист рудар во рудникот и ги положуваат јајцата до нив. Јајцата се развиваат во паразитски оси внатре во рудникот (но надвор од рударот за лисја), користејќи ги мртвите ларви како храна. Возрасните женки, исто така, убиваат млади ларви рудари користејќи ги како извор на храна. Ова е познато како хранење домаќин.

Визуелен ефект

Присуството на Diglyphus isaea во културата е сигнализирано со кратки рудници кои содржат мртви ларви од рударите. Постарите ларви и кукли се видливи низ листот.

Play
Спецификации на производи

Спецификации на производи

Големина на пакувањето500 возрасни.
ПрезентацијаШише од 100 ml.
НосачНикој.
Упатства за употреба

Упатства за употреба

Апликација

  • Ослободете паразитски оси помеѓу листовите на културата наутро или навечер
Play

Дозирање

Дозата на Miglyphus зависи од климата, културата и густината на рударот на листовите и секогаш треба да се прилагодува на конкретната ситуација. Започнете со воведување веднаш штом првите рудници се видливи во културата. Стапките на воведување обично се движат од 0,25-3 на m 2/испуштање. Ослободувањата треба да се повторуваат најмалку 3 пати во неделни интервали или додека не се постигне контрола. При ниски температури (<20°C/68°F) можеби е подобро да се користи Minusa. Консултирајте се со советник на Koppert или признат дистрибутер на производите на Koppert за совет за најдобрата стратегија за вашата ситуација.

Услови на животната средина

Diglyphus isaeaе најефикасен на температури помеѓу 15°C и 25°C (59 и 77°F).

Комбинирана употреба

Може да се комбинира со Минуса.

Несакани дејства

Пестицидите може да имаат (ин)директни ефекти врз биолошките решенија. Откријте кои пестициди имаат несакани дејства врз овој производ.

Оди до база на податоци за несакани дејства
Ракување со производи

Ракување со производи

Време на складирање по приемот

1-2 дена.

Температура на складирање

8-10°C/47-50°F.

Услови за складирање

Во мракот, шише стои.

Се применуваат општите услови на Koppert (Koppert B.V. и/или нејзините поврзани компании). Користете само производи што се дозволени во вашата земја/држава и за вашата култура. Секогаш бидете усогласени со локалните регистрации. Koppert не може да се смета за одговорна за неовластена употреба. Koppert не е одговорна за никаква загуба на квалитет доколку производот е складиран подолго време отколку што е препорачано и/или под несоодветни услови.

Ви треба помош?