Thripor-L

Thripor-L Граблив инсект Orius laevigatus

Користи Thripor-L за:

Различни видови трипси

Пакување:
  • Шише од 100 ml, содржи 500 возрасни и нимфи
  • Шише од 100 ml, содржи 2000 возрасни и нимфи

Секое шише содржи грабливи инсекти измешани со лушпи од елда и вермикулит

Општи информации

Play video

Кога да користите Thripor-L?

Користете Thripor-L за биолошка контрола на различни видови трипси (ларви и возрасни). Кога нема трипси, Orius исто така може да преживее на лисни вошки, градинарски пајак, јајца од пеперутки и полен.

Како функционира Thripor-L?

Возрасни и нимфи ги продупчуваат ларвите на трипсите и возрасните со нивните делови од устата за вшмукување и ја вшмукуваат содржината.

Како да користите Thripor-L

Play video

Примена на Thripor-L

  • Нежно протресете го шишето пред употребата
  • Распространете го материјалот на чисти парчиња стаклена волна, лисја и/или во кутии за примена (Dibox)
  • Нанесете во групи од 75-100 инсекти за да се воспостави популација и да се охрабри парење. На овој начин е можно да се следи репродукцијата
  • Уверете се дека материјалот останал ненарушен на местото за воведување неколку дена
  • Етикетата што се одлепува може да се користи да се означи локацијата на воведувањето на производот

Orius положува голем дел од своите јајца во (странични) изданоци. Избегнувајте непотребна загуба на овие јајца со нанесување Thripor директно по отстранувањето на страничните изданоци.

Ракување

Биолошките полезни организми имаат многу краток животен век и затоа треба да се воведат кај културата што е поскоро можно по приемот. Ако не направите така може да има негативно влијание врз нивниот квалитет. Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран подолго од препорачаното и/или под несоодветни услови.

  • Складирање по прием: 1-2 дена
  • Температура на складирање: 8-10°C/47-50°F
  • На темно (шишињата хоризонтално)

Дозирање

Информациите дадени подолу се само за упатување. Приспособен совет може да се обезбеди ако се достапни информациии за локалните фактори коишто треба да се земат предвид, како културата, климатските услови и нивото на наезда. За правилен пристап, консултирајте се со специјалист на Koppert или со познат дистрибутер на производи Koppert.

Thripor-L превентива блага лековитост силна лековитост
Стапка 0.5/m² 1/m² 10/m²
м2/пакување 4000 2000 200
Интервал (денови) 14 14 -
Фреквенција 2x 2x 1x
Забелешки еднократно во култури со полен - користете само во заразени области

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв