Capsicum annuum

Блага пиперка

За

Благата пиперка, исто така наречена бабура или само пиперка, е дел од посебна група на култивари што припаѓа на видот Capsicum annuum. Овие различни култивари на растението блага пиперка даваат плод во различни бои во опсег од ванила/бела и жолта до портокалова, зелена и црвена, па дури и темно пурпурна и кафеава.

Благата пиперка е многу богат извор на витамин Ц и антиоксиданси. Нивото на каротен е дури девет пати повисоко кај црвените пиперки. Пиперките со црвена боја исто така содржат два пати повеќе витамин Ц од зелените пиперки.

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв