Diptera

Муви

Што се мувите?

Постојат неколку мушички кои се штетници во земјоделството, градинарството и одгледувањето печурки. Видови кои можат да предизвикаат штета или непријатност, се особено мали мушички од фамилиите Sciaridae (sciaridae) и Ephydridae (брежни муви). Ларвите на овие инсекти главно живеат на гнили растителни материјали и најчесто се наоѓаат во почвата. Забележаното крило drosophila, Drosophila suzukii, неодамна се разви во главен штетник на меките плодови во Европа и Северна Америка. Во оранжериите главно се проблематизираат мувите и мувите на брегот. Нивните ларви живеат во земјата и претпочитаат влажни супстрати кои се богати со органска материја. Иако предизвикуваат мала директна штета на растенијата, тие често се проблем поради нивниот голем број. Ларвите на мувите од фамилијата Keroplatidae (главно Lyprautasp.) можат да предизвикаат штета кај орхидеи во саксии. Забележаното крило Drosophila неодамна ја нападна Европа и Америка каде што предизвикува сериозна штета на многу меки овошни култури.

Play

Видеа за контрола на летање

Погледнете го видеото или одете на нашиот канал на Youtube за да ги видите нашите производи за контрола на муви во акција.

Како да се ослободите од мувите

Ви треба помош?