Horiver

Horiver Жолти лепливи стапици

Користи Horiver за:
  • Лисни вошки
  • Лисни минери
  • Белокрилки
  • Трипси
  • Сциаридни муви.
Пакување:

Horiver се продава во следните големини:
25 x 10 cm (малa, содржи 8 двострани + 2 еднострани лепливи стапици)
25 x 20 cm (среднa, 20 двострани + 2 еднострани лепливи стапици)
25 x 40 cm (големa, 10 двострани + 2 еднострани лепливи стапици)
 

Општи информации

Кога да користите Horiver?

Користете Horiver да ги следите и фаќате возрасните лисни вошки, лисни минери, белокрилки, трипси и сциаридни муви

Како функционира Horiver?

Лепливите стапици се од суштинско значење за откривањето и делумната елиминација на многу видови на летечки штетници во пластениците. Лепливите стапици овозможуваат да се откријат штетници во рана фаза, а потоа да се користат биолошки мерки за борба со нив. Ова спречува непотребни примени на хемикалии.

Покрај тоа, пребројувањето на фатените инсекти на лепливите стапици на редовна основа укажува кога штетниците се присутни во пластеникот, колку брзо нивната популација се зголемува и кога нивната популација веројатно ќе го достигне врвот. На овој начин одгледувачите се многу подобро подготвени за потенцијални закани.

Како да користите Horiver

Play video

Примена на Horiver

Упатства за употреба:

  • кога станува збор за високи култури како што се краставицата, доматот и пиперката, поставете ги стапиците веднаш над врвот на растението и подигнувајте ги како што растението расте.
  • кога се работи за култури со слаба разгранетост, поддржувајте ги стапиците со стапови или држачи на жица и поставувајте ги максимално 30 см над културата.
  • Стапиците мора да се ставаат во области каде ризикот од наезди на штетници е висок, на пример, на врати, агли на таван и странични отвори за вентилација.

Дозирање

Кога се работи за цели на следење, препорачаната стапка е пет стапици на 1000 m². Доколку стапиците мора да придонесуваат за биолошката контрола на штетниците во таканаречени жаришта (т.е. масовно фаќање), користете најмалку една стапица на 20 m² или најмногу една стапица на 2 m². И мали и поголеми стапици може да се користат за оваа цел.

Ракување

Koppert B.V. не е одговорен за никаква загуба на квалитет ако производот е складиран подолго од препорачаното и/или под несоодветни услови.

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв