Предизвици

Контролирање на штетниците во вашата култура

Повеќе би сакале да видиме како штетниците исчезнуваат наместо да се појавуваат. Бројот на средства за заштита на културите се намалува и инсектите покажуваат зголемена отпорност на одредени производи. Исто така има се построги барања кога станува збор за остатоците. Секако, нашиот пристап е да се бориме со штетниците со природни непријатели. Ова обезбедува придобивки во однос на производството, приносите, безбедноста на храната и здравствените ризици.

Контрола и спречување на болестите на растенијата

Штетни габи, вируси и бактерии може да ги нападнат растенијата во секое време. Тие ја ослабуваат културата и ја стават под поголем стрес. Ефективната контрола на болестите на растенијата е постојан предизвик кај хортикултурата и земјоделството. Во Koppert ние произведуваме бројни микробиолошки решенија што помагаат да се спречат и контролираат болестите на растенијата.

Засилување на вашето опрашување

Опрашувањето е клучно за успешно формирање на плодот кај земјоделските култури. Во историска смисла, пчелите се сметани за најдобри опрашувачи на земјоделски и хортикултурни култури. Сепак, кон крајот на 80-тите години од минатиот век се откри дека бумбарите се многу поефикасни од пчелите под разни услови. 

Унапредување на растот на растенијата и издржливост на културите

Здраво растение е основата за големо производство. Сепак, условите за одгледување на културите ретко се оптимални. Растенијата може да се соочат со голем стрес од средината што ги опкружува (абиотички стрес) и од живи организми (биотички стрес). Ние произведуваме бројни природни решенија, како биостимулатори и биоѓубрива, да го оптимизираме потенцијалот на растението и издржливоста на културата. NatuGro го обезбедува најдобриот баланс.

Биолошко третирање на семиња

Растенијата може да се соочат со значителен стрес од средината што ги опкружува (абиотички стрес) и од живи организми (биотички стрес). Нанесувања на обвивка на семето од микроорганизми што го промовираат растот на растението и го заштитуваат растението во текот на целата сезона. Производите за третирање на семињата базирани на биолошки фунгицид обезбедуваат непосредна заштита против болести.

Остварете контакт со експерт

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Сакате да дознаете повеќе за нашата компанија и производите? Остварете контакт со еден од нашите експерти.
Ги произведуваме нашите производи и решенија за професионални одгледувачи во хортикултурата.

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.

Претплатете се на нашиот билтен

Добијте ги најновите вести и информации за вашите култури директно во вашето поштенско сандаче

Оваа страница е заштитена од reCAPTCHA и Политиката за приватност и Условите на услугата на Google.
Лизгај до врв